Η Ελλάδα νίκησε εύκολα και τη Ρωσία και βλέπει κορυφή
Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 80-71 της Ρωσίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Δ' Ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Σλοβενία και ζευγάρωσε τις νίκες της στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Τρινκιέρι δεν μπήκαν καλά στον αγώνα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (16-21 10'), ωστόσο πραγματοποιώντας ένα εκρηκτικό β' δεκάλεπτο πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 41-34. Οι Έλληνες διεθνείς συνέχισαν στο 3ο δεκάλεπτο όπως και στο 2ο, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +22, ωστόσο οι Ρώσοι στην τελευταία περίοδο μείωσαν ακόμα και στους εννέα πόντους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την Εθνική που έφτασε στο 2Χ2, μαζί με Φινλανδία και Ιταλία. Το σχόλιο του Γιώργου Καλαϊτζή στο sports.in.gr. Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα του in.gr για το Ευρωμπάσκετ 2013
Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 80-71 της Ρωσίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Δ’ Ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Σλοβενία και ζευγάρωσε τις νίκες της στη διοργάνωση.
Οι παίκτες του Τρινκιέρι δεν μπήκαν καλά στον αγώνα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (16-21 10′), ωστόσο πραγματοποιώντας ένα εκρηκτικό β’ δεκάλεπτο πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 41-34.
Οι Έλληνες διεθνείς συνέχισαν στο 3ο δεκάλεπτο όπως και στο 2ο, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +22, ωστόσο οι Ρώσοι στην τελευταία περίοδο μείωσαν ακόμα και στους εννέα πόντους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την Εθνική που έφτασε στο 2Χ2, μαζί με Φινλανδία και Ιταλία.
Η εθνική έχει αύριο ρεπό και το Σάββατο (22:00) θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, που δεν έχει γευθεί ακόμα τη χαρά της νίκης στη διοργάνωση.
(Το σχόλιο του Γιώργου Καλαϊτζή στο sports.in.gr.
Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα του in.gr για το Ευρωμπάσκετ 2013)
Μία πεντάδα με διψήφιο αριθμό πόντων είχε απόψε ο Αντρέα Τρινκιέρι (Καϊμακόγλου και Σπανούλης από 11 πόντους, ενώ Περπέρογλου, Παπανικολάου και Μαυροκεφαλίδης από 10), με τον ομοσπονδιακό τεχνικός, πάντως, να πονοκεφαλιάζει με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αποχώρησε με πάγο στο δεξιό του αστράγαλο. Από τους Ρώσους, ξεχώρισε ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος όμως άργησε να «ξυπνήσει», καθώς σημείωσε του 15 από τους 17 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Το δυναμικό ξεκίνημα του Πρίντεζη, ο οποίος σημείωσε τους 6 από τους 8 πρώτους πόντους της εθνικής (8-2 στο 5′), δεν ήταν αρκετό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Πέντε λάθη σε αυτό το διάστημα και έλλειψη συγκέντρωσης έφεραν τη Ρωσία και πάλι σε απειλητική θέση, ενώ με σερί 7-0 στο τελευταίο 1,5 λεπτό οι παίκτες του Καράσεφ έκλεισαν την περίοδο στο +5 (21-16).
Οι διεθνείς, πάντως, δεν πτοήθηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισαν τα πικ εν ρολ του Σβεντ, βελτίωσαν θεαματικά τα ποσοστά τους από τα 6.75, κέρδισαν τα ριμπάουντ και με τον Σπανούλη «ζεστό» (2/2 τρίποντα) μείωσαν σε 26-29 στο 13′.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση η φροντ λάιν της εθνικής (Μπουρούσης, Καϊμακόγλου), ο Περπέρογλου πήρε εύκολα καλάθια με πλάτη και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 32-32 στο 17′ έτρεξε επιμέρους σκορ 9-2, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Φώτση, και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (41-34). Εξαιρετική η άμυνα πάνω στον Σβεντ στο πρώτο μέρος για την εθνική, που δέχθηκε όμως εύκολα καλάθια από την περιφέρεια (Καράσεφ και Φριτζόν).
Ορεξάτη μπήκε η εθνική στην τρίτη περίοδο, με την Ρωσία να μην προλαβαίνει να πάρει ανάσα από το γρήγορο ρυθμό των διεθνών. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Καράσεφ ξέχασε για περίπου 5 λεπτά στον πάγκο τον Σβεντ η χάλκινη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είχε τρομερό πρόβλημα στην οργάνωση και την κυκλοφορία.
Στον αντίποδα, η εθνική έτρεξε επιμέρους σκορ 17-5 και στο 26′ ξέφυγε με +19 (58-39) «καθαρίζοντας» γρήγορο την υπόθεση νίκης.
Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Τρινκιέρι έκανε το απαραίτητο «rotation», έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες με τους Ρώσους να μειώνουν ακόμα και στους 9 πόντους ωστόσο, η εθνική πανηγύρισε άνετα τη 2η νίκη της στη διοργάνωση με το τελικό 80-71.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Τσιούλιν, Μπισάν
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71
ΕΛΛΑΔΑ (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 4, Ζήσης 5, Σπανούλης 11 (2), Φώτσης 3 (1), Περπέρογλου 10, Παπανικολάου 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Καϊμακόγλου 11 (1), Μπράμος, Πρίντεζης 9.
ΡΩΣΙΑ (Βασίλι Καράσεφ): Καράσεφ 10, Σοκόλοφ 7, Βαλίεφ 2, Φριτζόν 8 (2), Κουλαγκίν 5, Σβεντ 17 (1), Αντόνοφ 7 (1), Μόνια 9 (1), Κβοστόφ 6 (2), Ζαβρασένκο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΕΛΛΑΔΑ 2-0 4
Φινλανδία 2-0 4
Ιταλία 2-0 4
Σουηδία 0-2 2
Ρωσία 0-2 2
Τουρκία 0-2 2
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442