Σαν σήμερα 8 Μαίου γεννήθηκε η Μαρία Αλιφέρη, μια από τις τελευταίες μεγάλες σταρ της Ελλάδας. Μάθετε όσα δεν ξέρετε για την προικισμένη γυναίκα, ηθοποιό και επιστήμονα. Η Μαρία Αλιφέρη γεννήθηκε στις 8 Μαίου του 1950. «Σας Αγαπώ», η ατάκα που έμεινε και έγινε το σήμα κατατεθέν της Μαρίας Αλιφέρη από τα «Τετράγωνα των Αστέρων» […]
Σαν σήμερα 8 Μαίου γεννήθηκε η Μαρία Αλιφέρη, μια από τις τελευταίες μεγάλες σταρ της Ελλάδας. Μάθετε όσα δεν ξέρετε για την προικισμένη γυναίκα, ηθοποιό και επιστήμονα.
Η Μαρία Αλιφέρη γεννήθηκε στις 8 Μαίου του 1950. «Σας Αγαπώ», η ατάκα που έμεινε και έγινε το σήμα κατατεθέν της Μαρίας Αλιφέρη από τα «Τετράγωνα των Αστέρων» ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων, στο οποίο έπαιζαν τα πιο γνωστά και αγαπημένα αστέρια της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και του αθλητισμού. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαρία Αλιφεροπούλου. Σπούδασε και πήρε πτυχίο από την Νομική Αθηνών. Ζεστή, απύθμενα καλλιεργημένη και πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο που την ακολουθεί μέχρι σήμερα.
Η κα Αλιφέρη είναι ηθοποιός του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης, όπου συμμετείχε σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε άκρως δημοφιλή τηλεοπτικά παιχνίδια ως παρουσιάστρια στο παρελθόν.
Γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης και αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1972 και στο θέατρο ένα χρόνο αργότερα.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του 1980 ήταν μία από τις μεγαλύτερες σταρ της ελληνικής τηλεόρασης. Η επιλογή της να σπουδάσει στη Νομική Σχολή των Αθηνών ήταν πολύ επιτυχημένη, όχι όμως για τα έδρανα των δικαστηρίων, αλλά για την τέχνη αφού είχε έμφυτο το ταλέντο της επικοινωνίας. Οι θαυμαστές της είναι πολλοί, τόσο για την υποκριτική της ικανότητα, όσο και για το ότι η Μαρία Αλιφέρη υπήρξε και είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα. Επιβραβεύτηκε για αυτό από το τηλεοπτικό κοινό με τα χιλιάδες γράμματα που ελάμβανε κάθε εβδομάδα.
Είναι μια από τις επαγγελματίες της τέχνης που δούλεψε πολύ στη ζωή της, έχοντας κατά νου να μην απαγοητεύσει ποτέ το κοινό της, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο. Κάποια στιγμή η τηλεόραση της έδειξε την έξοδο, αλλά η ηθοποιός εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στο θεατρικό σανίδι. Η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί είναι το έργο «Βρώμικα Κόλπα» του David Foley, ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ του παγκόσμιου θεάτρου.
Προσωπική Ζωή
Η Μαρία Αλιφέρη δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά βίωσε μεγάλους έρωτες στη ζωή της, με πρόσωπα εντός του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και εκτός αυτού. Ήταν και είναι πολύ δεμένη με την οικογένειά της και θεωρεί πως ο θεός βρίσκεται πάντα δίπλα της, αφού κατάφερε να επιζήσει από ένα σφοδρό αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Θέατρο
Είναι απόφοιτος του Εθνικού θεάτρου. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν στο Εθνικό, σαν μαθήτρια στο πρώτο έτος, στη Νέα Σκηνή, σε ένα έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, “ Το ξύπνημα της νιότης”, το 1971-72, στο ρόλο της Τέα.
Φιλμογραφία Η μάνα της φόνισσας (1989) Το κορίτσι βόμβα (1976) Οργισμένη Γενιά (1972)
Τηλεόραση
«Τα Τετράγωνα των Αστέρων»
Τα Τετράγωνα των Αστέρων ήταν μεταφορά του Αμερικάνικου τηλεπαιχνιδιού “Hollywood Squares”, προσαρμοσμένο στην Ελληνική τηλεόραση. Ολόκληρη την επιμέλεια για την παρουσίαση του παιχνιδιού, τους καλεσμένους, τα κείμενα, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις την είχε ή ίδια. Στησιχόρου ’73 1972 ΥΕΝΕΔ Το βάπτισμα στην ελληνική τηλεόραση έγινε σε αυτό το πρώτο κοσμοπολίτικο σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης, παίρνοντας το ρόλο της πρωταγωνίστριας. Η σκηνοθεσία ήταν του Ερρίκου Ανδρέου με συμπρωταγωνιστές τη Νόρα Βαλσάμη και τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη.
Εν τούτω νίκα 1973 ΥΕΝΕΔ Η δεύτερη τηλεοπτική ιστορική σειρά στην οποία συμμετείχε, με ένα πολυμελές cast από έξοχους ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Βασταρδή. Αθάνατες ιστορίες αγάπης 1976 ΥΕΝΕΔ Ελληνικά παραμύθια 1975 ΕΙΡΤ Η κραυγή των λύκων 1981 ΥΕΝΕΔ Με συμπρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο, στο ρόλο μιας τυφλής ηρωίδας της Τερέζας Ρίχτερ. Καλημέρα ζωή 1993 ΑΝΤ1
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας