Φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού στην «Τεχνόπολις»
Αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με την πρωτοτυπία και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας συνθέτουν το πρόγραμμα του πρώτου φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» στην Αθήνα.
Αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με την πρωτοτυπία και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας συνθέτουν το πρόγραμμα του πρώτου φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» στην Αθήνα.
Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, παραδοσιακά ζυμαρικά, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.
Κύριο πυρήνα του φεστιβάλ θα αποτελέσει η πρώτη Έκθεση Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, στην οποία θα πάρουν μέρος «μικροί» παραγωγοί που διακρίνονται για την ποιότητα των προϊόντων τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για να αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα που θα παρουσιαστούν από τους εκθέτες.
Την έκθεση θα πλαισιώσουν τρεις θεματικές ενότητες εκδηλώσεων. Σημαντικοί σεφ, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Άρης Τσανακλίδης και ο Χριστόφορος Πέσκιας, θα παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής.
Σεφ και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων θα δείχνουν πώς μπορούμε να φτιάξουμε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές στην ενότητα «Μαέστρος της παράδοσης».
Οι επισκέπτες θα μάθουν, μεταξύ άλλων, πώς να ζυμώσουν ψωμί, να φτιάξουν αλλαντικά, τραχανά, λικέρ και γλυκά του κουταλιού και να πήξουν τυρί.
Τέλος, θα διοργανωθούν «Εργαστήρια γεύσης», με γευσιγνωσία κρασιών, τυριών, μικροζυθοποιίας και αλλαντικών.
Επίσης, στην αυλή του χώρου της «Τεχνόπολις» θα πωλούνται σε μορφή τάπας σπεσιαλιτέ σεφ από όλη την Ελλάδα.
Το φεστιβάλ διοργανώνει το περιοδικό «Αθηνόραμα» σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις», υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/ΜΠΕ/ ΒΤΑ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- UBS: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442