Αποσύρθηκε σεξιστική διαφήμιση με τον Μπερλουσκόνι και δεμένες γυναίκες
Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford απέσυρε, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, διαφήμιση από την αγορά της Ινδίας η οποία εικόνιζε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και φιμωμένες γυναίκες στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκίνητου.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford απέσυρε, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, διαφήμιση από την αγορά της Ινδίας η οποία εικόνιζε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και φιμωμένες γυναίκες στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκίνητου.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας εμφανιζόταν να κάνει το σήμα της νίκης μέσα σε ένα αυτοκίνητο της εταιρείας ενώ στο πορτ μπαγκάζ ήταν δεμένες και φιμωμένες τρεις γυναίκες.
«Άσε τα προβλήματά του σου πίσω σου», έλεγε το σλόγκαν.
Άλλη διαφήμιση της ίδιας σειράς εικόνιζε την Πάρις Χίλτον και δεμένες στο πορτ μπαγκάζ τις αδελφές Καρντάσιαν, γνωστές σελέμπριτι.
Η εταιρεία δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι οι διαφημίσεις δεν πέρασαν από τη συνηθισμένη διαδικασία ελέγχου και ζήτησε συγγνώμη.
Οι διαφημίσεις προκάλεσαν κύμα διαμαρτυριών στην Ινδία, στην οποία ισχύουν πλέον πιο αυστηροί νόμοι για τα σεξουαλικά εγκλήματα, μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μία νεαρής γυναίκας τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο θάνατος της γυναίκας προκάλεσε κατακραυγή στη χώρα και η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει μέτρα για την προστασία των γυναικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442