Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Ρότζερ Φέντερερ, ένας εκ των κορυφαίων αθλητών του τένις, ζήτησε την αύξηση στους ελέγχους ντόπινγκ στο άθλημα αφού «είναι αφελείς αυτοί που πιστεύουν ότι το τένις είναι 'καθαρό'».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Ρότζερ Φέντερερ, ένας εκ των κορυφαίων αθλητών του τένις, ζήτησε την αύξηση στους ελέγχους ντόπινγκ στο άθλημα αφού «είναι αφελείς αυτοί που πιστεύουν ότι το τένις είναι ‘καθαρό’».
Αναλυτικά ο Ελβετός τενίστας δήλωσε:
«Είναι αφελείς αυτοί που πιστεύουν ότι το τένις είναι «καθαρό». Σε όλα τα αθλήματα έχουν εντοπιστεί κρούσματα, νομίζω όμως ότι στο δικό μας άθλημα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά του ώστε οι οπαδοί να μην ακολουθήσουν κάποιο άλλο άθλημα μόνο και μόνο επειδή δεν εμπιστεύονται τους αθλητές πια», είπε ο Νο2 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη και προσέθεσε: «Πάντα αγωνίζομαι για να βεβαιωθώ ότι γίνονται αρκετοί έλεγχοι».
Σύμφωνα με τον Φέντερερ, η λύση είναι αυτή: «Να ισχύσει το ίδιο σύστημα που εφαρμόζεται στην ποδηλασία, όπου τα δείγματα των αθλητών φυλάσσονται, ώστε ακόμη κι αν περάσει μια κάποια χρονική περίοδος μπορεί να ανιχνευτεί εύκολα ακόμη και τότε οποιαδήποτε ουσία».
Τον περασμένο Ιανουάριο ο Σέρβος τενίστας και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς, αποκάλυψε ότι τους έξι τελευταίους μήνες δεν έχει περάσει από κανένα τεστ, με τον Φέντερερ να κάνει έκκληση ώστε να δοθεί περισσότερο βάρος σε αυτή την προσπάθεια:
«Χρειάζεται μεγαλύτερη χρηματοδότηση, περισσότερο αίμα, περισσότερα ούρα, περισσότερα κονδύλια σε όλους τους τομείς. Η φύλαξη των δειγμάτων για μεγαλύτερη περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία. Οι αθλητές πρέπει να φοβούνται σε περίπτωση που ‘κλέψουν’. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κατά λάθος, δυστυχώς όμως οδηγούνται στο ίδιο αποτέλεσμα και πρέπει να πληρώσουν το τίμημα», κατέληξε ο Φέντερερ.