Ανακαλείται μαρμελάδα λόγω υπερβολικού σορβικού οξέος
Την άμεση ανάκληση μαρμελάδας δαμάσκηνο με την εμπορική ονομασία «Ανεμώνα Γαρδικίου» ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ορίου του συντηρητικού «σορβικό οξύ».
Διακίνηση μαρμελάδας, στην οποία ανιχνεύθηκε το μη επιτρεπόμενο, για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, συντηρητικό «σορβικό οξύ» διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας.
Πρόκειται για το προϊόν «μαρμελάδα δαμάσκηνο», με την εμπορική ονομασία «Ανεμώνα Γαρδικίου», σε συσκευασίες των 500g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 31/12/2012.
Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γαρδικίου» που εδρεύει στην Πηγή Τρικάλων.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.