Συνεργάτες με IQ μεγαλύτερο του 140 αναζητά η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ
Ο υπουργός υγείας της ΠΓΔΜ Νίκολα Τοντόρφ αναζητά με αγγελία στις εφημερίδες των Σκοπίων επτά έως δέκα εξωτερικούς συνεργάτες, με βασική προϋπόθεση να έχουν δείκτη νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο του 140! Η αγγελία έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα με επικριτικά σχόλια περί πολιτικής διακρίσεων από τον υπουργό Υγείας της ΠΓΔΜ, και σχόλια ότι όσοι δεν έχουν τον δείκτη νοημοσύνης που ζητάει ο Νίκολα Τοντόρφ «πρέπει να φέρουν στον βραχίονα κίτρινη κορδέλα»...
Ο υπουργός υγείας της ΠΓΔΜ Νίκολα Τοντόρφ αναζητά με αγγελία στις εφημερίδες των Σκοπίων επτά έως δέκα εξωτερικούς συνεργάτες, με βασική προϋπόθεση να έχουν δείκτη νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο του 140!
Οι συνεργάτες αυτοί θα αποτελέσουν μέλη μίας νεοσύστατης Επιτροπής στο υπουργείο Υγείας σχετικά με αναλύσεις στον χώρο της Υγείας και θα αμείβονται με 50 έως 80 ευρώ έκαστος για μία με δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής το μήνα.
Οι συνεργάτες, όπως αναφέρεται στην αγγελία, πρέπει να έχουν πιστοποιητικό από τον διεθνή οργανισμό Mensa, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι διαθέτουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης.
Η αγγελία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, κυρίως στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με επικριτικά σχόλια περί πολιτικής διακρίσεων από τον υπουργό Υγείας της ΠΓΔΜ, ενώ η είδηση μεταδόθηκε και από ξένα μέσα ενημέρωσης.
Σε ορισμένα σχόλια αναφέρεται ότι όσοι δεν έχουν τον δείκτη νοημοσύνης που ζητάει ο κ. Τοντόρφ «πρέπει να φέρουν στον βραχίονα κίτρινη κορδέλα».
Ο ίδιος ο υπουργός, απαντώντας στις επικρίσεις, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην αγγελία αυτή, σημειώνοντας ότι σκοπός του είναι η συγκρότηση μία ομάδας ικανότατων συμβούλων για να παρέχουν υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του χώρου της Υγείας στην ΠΓΔΜ.
Η Mensa είναι ένας διεθνής οργανισμός, στον οποίο για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) που να τον κατατάσσει στο εξυπνότερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.
Ο μέσος δείκτης νοημοσύνης είναι 100.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Σκοταδισμός: Η Banda Entopica τραγούδησε σλάβικα και ο δήμαρχος Φλώρινας διέκοψε τη συναυλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442