Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε το ευρωπαϊκό του στοίχημα
Το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού κρίνεται το βράδυ της Τρίτης (21:45, novasports2), καθώς οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Μονπελιέ σε ένα ματς που θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο...ο θάνατός σου, η ζωή μου! Οι Πειραιώτες με νίκη αγκαλιάζουν την 3η θέση του ομίλου που οδηγεί στους «32» του Europa League και παράλληλα διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Champions League. Με ισοπαλία κρατούν το προβάδισμα έναντι των Γάλλων, ενώ σε περίπτωση ήττας θα χρειαστούν την υπέρβαση για ευρωπαϊκή συνέχεια.
Το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού κρίνεται το βράδυ της Τρίτης (21:45, novasports2), καθώς οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Μονπελιέ σε ένα ματς που θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο…ο θάνατός σου, η ζωή μου! Οι Πειραιώτες με νίκη αγκαλιάζουν την 3η θέση του ομίλου που οδηγεί στους «32» του Europa League και παράλληλα διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Champions League. Με ισοπαλία κρατούν το προβάδισμα έναντι των Γάλλων, ενώ σε περίπτωση ήττας θα χρειαστούν την υπέρβαση για ευρωπαϊκή συνέχεια.
Μετά τη νίκη του με 2 – 1 στη Γαλλία, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί παρά να ελπίζει σε μία ακόμη νίκη εκμεταλλευόμενος το κατάμεστος Καραϊσκάκη. Τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια είναι τα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός «μάχης» βρίσκονται οι Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα και Κοντρέρας.
Από την άλλη, η Μονπελιέ δεν θα έχει τον Μάρκο Εστράδα, αφού ο Ρενέ Ζιράρ τον έκρινε ανέτοιμο, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο ασθενής Μπενζαμέν Σταμπουλί, ο Καρίμ Αΐτ Φανά που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γόνατο και οι Τζον Ουτάκα και Ζονά Μαρτέν.
Ζαρντίμ: «Μόνο τους τρεις βαθμούς»
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν έκρυψε ότι πιο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει η ομάδα του στην επόμενη φάση του Europa League: «Στόχος μας δεν είναι άλλος από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Με νίκη θα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του πρώτου μας στόχου, δηλαδή να συνεχίσουμε στο Europa League. Βέβαια, επιθυμούμε να συνεχίσουμε στο Champions League. Η Μονπελιέ είναι καλή ομάδα, αφού είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας. Ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου μας που θα έρθει στο γήπεδο, να πάρουμε τη νίκη», είπε μεταξύ άλλων ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Ζιράρ: «Μόνο αν είμαστε σοβαροί»
Από την άλλη, ο τεχνικός της Μονπελιέ, Ρενέ Ζιράρ ζήτησε σοβαρότητα από τους παίκτες του εν όψει του αγώνα στο Καραϊσκάκη: «Δεν ξέρω αν το παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ έμπειρος στο Champions League. Το προβάδισμα το έχουν η Άρσεναλ και η Σάλκε. Είναι σαν να παίζουμε σε ένα μίνι πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να είναι ο κύριος αντίπαλός μας. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αποφύγουμε τα λάθη. Είναι ένα κρίσιμο ματς και θα έχουμε ελπίδες να το κερδίσουμε μόνο αν κάθε παίκτης κάνει το καθήκον του».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.