Αστυνομικός και δύο δημοσιογράφοι της Sun συνελήφθησαν για τις υποκλοπές στη Βρετανία
Ένας αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας και δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Sun του Ρούπερτ Μέρντοκ συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Βρετανία ως ύποπτοι για διαφθορά, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί η βρετανική αστυνομία για δωροδοκίες αξιωματούχων και αστυνομικών με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών, όπως και υποκλοπές, που φέρεται ότι διέπραξαν εργαζόμενοι του ομίλου News Corp του Μέρντοκ.
Ένας αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας και δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Sun του Ρούπερτ Μέρντοκ συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Βρετανία ως ύποπτοι για διαφθορά, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί η βρετανική αστυνομία για δωροδοκίες αξιωματούχων και αστυνομικών με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών, όπως και υποκλοπές, που φέρεται ότι διέπραξαν εργαζόμενοι του ομίλου News Corp του Μέρντοκ.
Η έρευνα αυτή έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη περισσότερων από 80 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο Άντι Κόλσον, πρώην επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, και η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια της News International, που είναι θυγατρική του ομίλου News Corp του Μέρντοκ.
Ένας 39χρονος αξιωματικός της αστυνομίας του Ουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του, ενώ ένας 51χρονος δημοσιογράφος συνελήφθη στο Μπρίστολ και ένας άλλος 32χρονος δημοσιογράφος στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι δύο δημοσιογράφοι εργάζονται για την Sun, δήλωσε εκπρόσωπος της News International.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν πληροφοριών που συνέλεξε η Επιτροπή Διαχειριστικών Κανόνων του ομίλου News Corp, η οποία συστάθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στη Βρετανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ η Sky Express – Οι εναλλακτικές για το επιβατικό κοινό
- Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα με τις εξελίξεις στο Ιράν στο επίκεντρο
- «Καζάνι που βράζει» η Ρεάλ – Η νέα ήττα, τα νεύρα των παικτών και οι οπαδοί που ζητούν την παραίτηση του Πέρεθ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν τα αρχηγικά μέλη
- «Ήμουν ένα αθώο παιδί» – H ψυχική υγεία της Κριστίνα Άπλγκεϊτ επιβαρύνθηκε από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά
- Φάμελλος στη Βουλή: Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι εθνική ανάγκη – Ο Μητσοτάκης, ουρά των Τραμπ-Νετανιάχου
- Λέρος: Ελεύθερος, υπό τον όρο της παρακολούθησης από ψυχολόγο, ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442