Μέτρα για την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας πρόκειται να λάβει το ΥΠΕΚΑ
Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ελληνικών δασών από φαινόμενα λαθροϋλοτομίας, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα ενόψει του χειμώνα και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πρόκειται να λάβει το προσεχές διάστημα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ελληνικών δασών από φαινόμενα λαθροϋλοτομίας, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα ενόψει του χειμώνα και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πρόκειται να λάβει το προσεχές διάστημα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρώτη προτεραιότητα είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.
Όπως πρόσθεσε ο υπουργός, ήδη έχει αποσταλεί στους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων και τους γενικούς διευθυντές δασών η σχετική εγκύκλιος, με την οποία ζητείται να ενταθούν οι έλεγχοι για παράνομες υλοτομίες και διακινήσεις δασικών προϊόντων.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει στενή συνεργασία των δασικών υπηρεσιών με την αστυνομία και το ΣΔΟΕ, ενώ ενισχύονται και οι περιπολίες στα δάση με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων.
Όπως ακόμη ανακοίνωσε, τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται η τροποποίηση της ισχύουσας υπουργικής απόφασης, προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012.
Επίσης κατέστησε σαφές ότι όλες οι καταγγελίες για φαινόμενα καταστροφής των ελληνικών δασών θα διερευνώνται διεξοδικά, καθώς η προστασία των δασών από την αποψίλωση αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΥΠΕΚΑ, αλλά και του ίδιου προσωπικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442