Ο Ολυμπιακός της πήρε τον «αέρα» και την κέρδισε και φιλικά…
Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μια φιλική αναμέτρηση στην πρεμιέρα του τουρνουά του Κάλιαρι, σε έναν αγώνα... επανάληψη του περσινού τελικού της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη. Και μάλιστα, για άλλη μια φορά, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-76 κόντρα στους Ρώσους έχοντας τον Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλη μέρα τόσο στην οργάνωση, όσο και στην εκτέλεση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν τη διαφορά και στο +10 (72-62) στο 33', αλλά οι Ρώσοι που δεν είχαν στη διάθεσή τους, τους Τεόντοσιτς, Κρστιτς (λόγω εθνικής Σερβίας), μείωσαν στους επτά.
Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μια φιλική αναμέτρηση στην πρεμιέρα του τουρνουά του Κάλιαρι, σε έναν αγώνα… επανάληψη του περσινού τελικού της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη. Και μάλιστα, για άλλη μια φορά, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-76 κόντρα στους Ρώσους έχοντας τον Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλη μέρα τόσο στην οργάνωση, όσο και στην εκτέλεση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν τη διαφορά και στο +10 (72-62) στο 33′, αλλά οι Ρώσοι που δεν είχαν στη διάθεσή τους, τους Τεόντοσιτς, Κρστιτς (λόγω εθνικής Σερβίας), μείωσαν στους επτά.
Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα και είχε τον έλεγχο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα, προηγήθηκε με 24-17 στο 8ο λεπτό, ενώ ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο +9 (28-19). Στο 12′ ο Περπέρογλου έστειλε τη διαφορά στο +13 (32-19). Με τον Χάινς να είναι εξαιρετικός, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 40-34, ενώ στο ημίχρονο έφυγε για τα αποδυτήρια στο +3 (40-37).
Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και με επιμέρους 7-2, ξέφυγε με 52-46. Μία τρίποντη βόμβα από τον Πέρο Άντιτς έγραψε το 64-58 και έδωσε αέρα 6 πόντων στον Ολυμπιακό, που είχε κάποια αμυντικά προβλήματα και κυρίως στο μαρκάρισμα του Σόνι Ουίμς. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο βολές από τον Γκετσεβίτσιους που έκαναν το σκορ 66-60.
Οι παίκτες του Μπαρτζώκα εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο και ο Περπέρογλου μετά από ασίστ του Ντόρσεϊ έγραψε το 72-62 με τρίποντο, ενώ ο Αμερικανός κάρφωσε κι έστειλε ξανά τη διαφορά πάνω από τους 10 (74-62).
Οι Ρώσοι «απάντησαν» με τους Μίτσοφ και Ουίμς και πλησίασαν στους (76-71), ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπαιζε στο τέλος με τους αναπληρωματικούς παίκτες του.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 40-37, 66-60, 83-76.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11 (2ριμπ, 1ασ), Άντιτς 12 (2τριπ, 7ριμπ, 2ασ), Σπανούλης 19 (1τριπ, 3ριμπ, 4ασ, 4λαθ), Ντόρσεϊ 8 (7ριμπ, 2ασ), Σλούκας 4, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 8 (2ριμπ, 3λαθ), Παπανικολάου 7 (1τριπ), Μάντζαρης, Κατσίβελης, Περπέρογλου 6 (2τριπ).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοφ 2, Τζάκσον 9 (1τριπ, 3ριμπ, 5ασ), Σοκόλοφ 7 (6ριμπ), Ουίμς 26 (2/2βολ, 4/5τριπ, 6/6διπ, 1ριμπ, 6κλεψ), Βοροντσέβιτς 16 (3ριμπ), Νίκολας 4, Πονγκράσοφ 3 (1), Γκούντουμακ 8, Κριάπα 2, Ζοζούλιν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που επηρεάζονται
- Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία
- Τσουκαλάς: Δικαίωση της στάσης του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τόκο στη βασική οφειλή
- Ερμού: Τραυματίστηκε γυναίκα από πτώση γυψοσανίδας
- Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Κουαμέ
- Ηλεία: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης
- ΗΠΑ – Ιράν: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στο Ομάν – Η Τεχεράνη δηλώνει «έτοιμη» να υπερασπιστεί τον εαυτό της
- «Δεν έχει να κάνει με αυτόν τον ηλίθιο, αλλά με εμένα»: Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον για το bullying που δέχτηκε στα γυρίσματα μιας ταινίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442