Ο Ατρόμητος υποδέχεται την Πέμπτη στο Περιστέρι τη Νιούκαστλ για τα πλέι οφ του Europa League και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι παίκτες του δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αντίθετα, ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε ότι μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν από τα δύο ματς με τους Άγγλους.
Ο Ατρόμητος υποδέχεται την Πέμπτη στο Περιστέρι τη Νιούκαστλ για τα πλέι οφ του Europa League και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι παίκτες του δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αντίθετα, ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε ότι μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν από τα δύο ματς με τους Άγγλους.
Αυτός θα είναι ο 130ός αγώνας του Μπάγεβιτς στην Ευρώπη σαν προπονητής, με τον έμπειρο τεχνικό να επισημαίνει πως οι Ανθρακωρύχοι προέρχονται από το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αναλυτικά όσα είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς:
«Έχουμε έναν αντίπαλο τον οποίο γνωρίζεται από το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, μια ομάδα που προέρχεται από πολύ καλή χρονιά ξεκίνησε και στο πρώτο ματς με νίκη και είναι πάρα πολύ καλή.
Έχει αξιόλογους παίκτες, δυνατή γρήγορη ομάδα, τώρα ποιος θα παίξει ποιος δεν θα παίξει, δεν έχει σημασία γιατί δεν βασίζεται σε δυο- τρεις παίκτες έχει 30 καλούς παίκτες και είναι το ίδιο.
Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Χρειάζεται να κάνουμε αυτά που έχουμε πει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί. Δεν έχω παίκτες που έχουν προβλήματα, όλοι είναι εντάξει, αλλά μην με ρωτάτε για την ενδεκάδα δεν θα σας πω».
Για τα 130 ευρωπαϊκές του συμμετοχές: «Δεν το ήξερα, είναι ευχάριστο που είμαι στους δέκα προπονητές που φτάνω τις 130 συμμετοχές στην Ευρώπη μακάρι να έχουμε υγεία να συνεχίσουμε».
Για το αποτέλεσμα που θέλει: «Εμείς θέλουμε να παίξουμε να κάνουμε αυτά που θέλει ο κόσμος, δεν μπορούμε να πούμε πω θέλουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Σαφώς και θα θέλαμε τη νίκη, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέσα στο γήπεδο».
Για την προϊστορία του με άλλους αγγλικές ομάδες: «Δεν πήγα καλά με άλλες Αγγλικές ομάδες. Δεν έχει σχέση το ένα παιχνίδι με το άλλο οι Αγγλικές είναι καλές και δυνατές ομάδες, και οι δύο είχαμε καλή πορεία πέρσι. Πιστεύω στους παίκτες πρέπει να ξέρουν ότι αυτά τα παιχνίδια είναι γι’ αυτούς θέλουμε κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο». Για το αν θα παίξει ρόλο η έδρα και αν είναι καλή η ψυχολογία από τις φιλικές νίκες: «Πάντα οι ομάδες προσπαθούν εντός έδρας να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, τώρα θα δούμε πως θα είναι η Νιούκαστλ.
Είναι σημαντικό για την ψυχολογία, αλλά χρειάζεται να είμαστε πιο καλοί από αυτά τα παιχνίδια που έχουμε παίξει πιο σοβαροί. Σχεδόν όλες αυτές οι ομάδες (σ.σ. Αγγλικές) έχουν δύο ομάδες έχουν μεγάλο ρόστερ, ξέρουμε τι παίκτες έχουν είναι καλοί παίκτες και θα δούμε στο γήπεδο». Τέλος απηύθυνε έκκληση στον κόσμο: «Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο γιατί μας βοηθάει και είναι καλό για την ομάδα».
Σκόνδρας: «Είναι ιστορική στιγμή» Τους παίκτες εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Σκόνδρας που τόνισε:
«Είναι ιστορική στιγμή για τον Ατρόμητο, σίγουρα από την πλευρά των παικτών θα δώσουμε χαρά στο περιστέρι, είναι πολύ καλή η Νιούκαστλ παίζει σε πολύ καλό πρωτάθλημα. Θα δώσουμε το 100% και στα δύο παιχνίδια να προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση».
Για το αν είναι ευκαιρία και κίνητρο για να ξαναέρθει στο γήπεδο ο κόσμος: «Πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια ο Ατρόμητος κάνει αυτό το πράγμα και πέρσι και πρόπερσι δίναμε τον καλύτερο μας εαυτό κάναμε τον κόσμο χαρούμενο, σίγουρα πιστεύω φέτος ο κόσμος να ενθουσιαστεί και θα είναι καλύτερα τη νέα σεζόν».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.