Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το «πάλεψε» η Μπελιμπασάκη, προκρίθηκε η Κύπρια Αρτυματά

Το «πάλεψε» η Μπελιμπασάκη, προκρίθηκε η Κύπρια Αρτυματά

Πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά των 200 μέτρων έφτασε η Μαρία Μπελιμπασάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού η Κρητικιά πρωταθλήτρια πήρε την τέταρτη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 23.36, αλλά δυστυχώς δεν «έγραψε» έναν από τους έξι καλύτερους χρόνους. Αντίθετα, αυτό συνέβη με την Κύπρια σπρίντερ, Ελένη Αρτυματά που με χρόνο 23.09 πέρασε ως 23η στις καλύτερες 24.

Πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά των 200 μέτρων έφτασε η Μαρία Μπελιμπασάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού η Κρητικιά πρωταθλήτρια πήρε την τέταρτη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 23.36, αλλά δυστυχώς δεν «έγραψε» έναν από τους έξι καλύτερους χρόνους, αφού ήδη από την τέταρτη σειρά την «προσπέρασαν» οκτώ αθλήτριες και «έκοψαν» όποιες ελπίδες διατηρούσε μέχρι εκείνη την ώρα. Μπροστά από την Μπελιμπασάκη στη σειρά της τερμάτισαν οι Τζέτερ με 22.65, η Ουεπιτάν με 22.92 και η Σίμπσον με 22.97.

Αντίθετα, στα ημιτελικά προκρίθηκε η Κύπρια σπρίντερ, Ελένη Αρτυματά. Στην 4η προκριματική σειρά τερμάτισε 6η με χρόνο 23.09, που αποτελεί καλύτερη φετινή επίδοση για την ίδια και πέρασε ως 23η στις καλύτερες 24.

Μπελιμπασάκη: «Είναι κάτι τέλειο να τρέχεις δίπλα στην Τζέτερ»

Μια πολύ καλή κούρσα κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (23.28) έκανε η Μαρία Μπελιμπασάκη στην 3η προκριματική σειρά των 200μ, όπου τερμάτισε 4η με 23.36 και «μάζεψε» μία ακόμη μεγάλη εμπειρία για το μέλλον.

«Ήταν μια γρήγορη κούρσα. Μπήκα μέσα κι έτρεξα όπως έπρεπε να τρέξω και το χάρηκα. Στα τελευταία 50 μέτρα έβλεπα γύρω μου τι γινόταν και είπα, όχι δεν θα την αφήσω την κούρσα, θα την παλέψω μέχρι τέλος. Προσπάθησα να μην κάνω τεχνικά λάθη στο τελείωμα και να μην πέσω μπροστά. Τελικά ίσωσα το κορμί δεν έσκυψα και πήγα καλά», δήλωσε η Κρητικά σπρίντερ.

«Είναι κάτι τέλειο να τρέχεις δίπλα στην Τζέτερ. Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και ένιωσα ένα απίστευτο συναίσθημα. Φώναζε όλος ο χαλούσε ο κόσμος μέσα στο στάδιο. Εγώ όταν τρέχω συνηθίζω να μην ακούω τις φωνές και στα αυτιά μου φτάνει ένα βουητό. Είναι μια απίστευτη εμπειρία και το έχω ευχαριστηθεί πολύ. Δεν υπάρχει κάτι Ανώτερο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή από τους Ολυμπιακούς που έζησα», είπε η 21χρονη Μπελιμπασάκη εμφανώς ευχαριστημένη η από την προσπάθειά της, αλλά και κατά ενθουσιασμένη από την εμπειρία των Ολυμπιακών που έζησε στο Λονδίνο.

Και κατέληξε: «Τώρα έχω μπροστά μου τους επόμενους Ολυμπιακούς, αλλά την προσεχή χρονιά θέλω να συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό Νέων. Είμαι για τρίτη χρονιά στην κατηγορία Νέων. Σκέπτομαι ότι αφού τα πήγα καλά στην κατηγορία Γυναικών γιατί να μην κυνηγήσω ακόμη και μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Νέων. Έχει επίσης το παγκόσμιο στη Μόσχα που θέλω να συμμετάσχω. Τώρα που έχω πάρει αυτή τη γεύση των μεγάλων αγώνων και ξέρω πως είναι, έχω ακόμη μεγαλύτερη όρεξη να προσπαθήσω. Αξίζει. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι μια κούρσα των 23 δευτερολέπτων καλύπτει ολόκληρη τη χρονιά ενός αθλητή. Ο κόσμος που μας βλέπει δεν ξέρει τι έχει προηγηθεί. Όλη η χρονιά ήταν πολύ κουραστική, με προπονήσεις από το Σεπτέμβριο».

Οι 24 αθλήτριες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά:
1. Σάνια Ρίτσανρτς-Ρος (ΗΠΑ) 22.48
2. Μιριέλ Αούρ (Ακτή Ελεφαντοστού) 22.55
3. Μαρία Ριεμίεν (Ουκρανία) 22.58
4. Αλεξάντρα Φεντόριβα (Ρωσία) 22.61
5. Λαβέρν Τζόουνς-Φέρετ (Παρθένοι Νήσοι) 22.64
6. Καρμελίτα Τζέτερ (ΗΠΑ) 22.65
7. Χριστίνα Στούι (Ουκρανία) 22.66
8. Μιριάμ Σουμάρ (Γαλλία) 22.70
9= Άλισον Φέλιξ (ΗΠΑ) 22.71
9= Σέλεϊ Αν Φρέιζερ-Πράις (Τζαμάικα) 22.71
11= Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν (Τζαμάικα) 22.75
11= Αντονίκ Στράχαν (Μπαχάμες) 22.75
13. Σεμόι Χάκετ (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 22.81
14. Ελιζαβέτα Μπρίζγκινα (Ουκρανία) 22.82
15. Κάι Σέλβον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 22.85
16. Αμπιόντουν Οϊεπιτάν (Μ. Βρετανία) 22.92
17. Μάργκαρετ Αντέοι (Μ. Βρετανία) 22.94
18. Σέρον Σίμπσον (Τζαμάικα) 22.97
19. Άλισον Πέτερ (Παρθένοι Νήσοι) 23.00
20. Ιβέτ Λάλοβα (Βουλγαρία) 23.01
21. Εβελιν Ντος Σάντος (Βραζιλία) 23.07
22. Τζάνελ Ρέντχιντ (Γρενάδα) 23.08
23. Ελένη Αρτυματά (Κύπρος) 23.09
24. Κρίσταλ Εμάνουελ (Καναδάς) 23.10

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο