Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Θάνος Μικρούτσικος – Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο

Θάνος Μικρούτσικος – Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο

Μουσική συνάντηση δύο μεγάλων καλλιτεχνών, στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012! Tην Τετάρτη, 29 Αυγούστου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στη σκηνή του Ηρωδείου, δύο σπουδαίους καλλιτέχνες μαζί. Η πρέσβειρα του ελληνικού τραγουδιού σε όλο τον κόσμο, Μαρία Φαραντούρη και ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, θα συναντηθούν […]

Μουσική συνάντηση δύο μεγάλων καλλιτεχνών, στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012!
Tην Τετάρτη, 29 Αυγούστου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στη σκηνή του Ηρωδείου, δύο σπουδαίους καλλιτέχνες μαζί.
Η πρέσβειρα του ελληνικού τραγουδιού σε όλο τον κόσμο, Μαρία Φαραντούρη και ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, θα συναντηθούν μουσικά σε μια συναυλία που αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Ήταν όνειρο και των δυο μεγάλων καλλιτεχνών από την αρχή σχεδόν της σταδιοδρομίας τους να συνυπάρξουν πάνω στη σκηνή. Από την εποχή, δηλαδή, που η Μαρία διέγραφε τη λαμπρή της μουσική σταδιοδρομία, ως μούσα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, συνεργαζόταν με διεθνείς μουσικούς μύθους, όπως ο Τζον Ουίλλιαμς και ο Ζουλφί Λιβανελί, και τραγουδούσε με τις σπουδαιότερες ορχήστρες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, ενώ ο Θάνος, την ίδια ακριβώς εποχή, έγραφε μουσική για πρωτοποριακά θέατρα στην Ευρώπη και συμμετείχε στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, συνεργαζόμενος με μεγάλους τραγουδιστές της γενιάς του, Έλληνες και ξένους.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι δύο καλλιτέχνες ανανέωναν συνεχώς την υπόσχεσή τους για συνεργασία, κάθε φορά που συναντούσαν ο ένας τον άλλο στις παράλληλες μουσικές διαδρομές τους. Και φέτος τελικά το αποφάσισαν. Στη συναυλία αυτή η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και ο Θάνος Μικρούτσικος θα παίξει γι’ αυτή στο πιάνο τραγούδια του Χατζιδάκι, του Kurt Weill,του Lucio Dalla και φυσικά του Μίκη Θεοδωράκη.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς αναμένεται να είναι η παρουσίαση του κύκλου τραγουδιών «Κατάσταση Πολιορκίας», που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Μικρούτσικος υποστηρίζει ότι το έργο αυτό (σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη), αποτελεί ένα ερωτικό-πολιτικό παραλήρημα, τόσο από μουσική όσο και από ποιητική άποψη. Είναι ένα οριακό έργο του Μίκη, μια ασταμάτητη μελωδία–ποταμός.
Ο Μικρούτσικος το ενορχηστρώνει για δύο φωνές, δύο πιάνα, πνευστά και επτά εκτελεστές κρουστών. Εκτός από τον Θάνο και τη Μαρία, στη σκηνή θα βρεθούν μαζί τους ο Κώστας Θωμαΐδης, μόνιμος συμπαραστάτης του Μικρούτσικου στις παρουσιάσεις των πιο δύσκολων έργων του, η Άννα Λινάρδου, η νεότερη τραγουδίστρια με την οποία συνεργάζεται ο συνθέτης, καθώς και σολίστ από τους σημαντικότερους που διαθέτει η χώρα μας: ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), ο Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο) και ο Νίκος Τουλιάτος (κρουστά).

Μικρούτσικος, Θάνος
Καλλιτέχνης:Φαραντούρη, Μαρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο