Στις 25 Μαΐου αρχίζει τη λειτουργία του γι’ αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη», ανακαινισμένος και αισθητικά αναβαθμισμένος, πάντα με προσιτό εισιτήριο για όλους. Με την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καβάφης» , εγκαινιάζεται το δεκαήμερο αφιέρωμα στον Ελληνισμό του χτες και του σήμερα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια του οποίου […]
Στις 25 Μαΐου αρχίζει τη λειτουργία του γι’ αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη», ανακαινισμένος και αισθητικά αναβαθμισμένος, πάντα με προσιτό εισιτήριο για όλους.
Με την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καβάφης» , εγκαινιάζεται το δεκαήμερο αφιέρωμα στον Ελληνισμό του χτες και του σήμερα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενείται στην Αθήνα η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Η προβολή αφιερώνεται στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και τον μόνιμο συνεργάτη του και Ηλιουπολίτη, Μανώλη Γαλάνη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εβδομάδα σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με ειδικό αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο. Θα προβληθούν η πρώτη του ταινία «Η αναπαράσταση» (Σάββατο 26/5) και η «Σκόνη του χρόνου» (Κυριακή, 27/5). Η είσοδος για το κοινό θα είναι επίσης ελεύθερη και σ’ αυτές τις δύο τιμητικές προβολές, ενώ για τις υπόλοιπες ταινίες του αφιερώματος, από 28/5 έως 31/5, θα υπάρχει ένα ενιαίο εισιτήριο για τις δύο ταινίες που θα προβάλλονται καθημερινά.
Ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: Κάθε Δευτέρα θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια. Την Τρίτη την επιλογή των ταινιών θα κάνει όπως κάθε χρόνο η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης. Για την Τετάρτη και την Πέμπτη έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από το διεθνή ανεξάρτητο κινηματογράφο. Τέλος την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, θα προβληθούν οι ταινίες που σημείωσαν εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια της χειμερινής σαιζόν, πάντα με ποιοτικά καλλιτεχνικά κριτήρια.
Για πρώτη χρονιά φέτος καθιερώνεται μειωμένη τιμή γενικής εισόδου 5€ για τη δεύτερη προβολή καθημερινά, ενώ για τις υπόλοιπες προβολές διατηρείται το εισιτήριο στα 7€. Επίσης διατηρείται το εκπτωτικό εισιτήριο των 5€ σε όλες τις προβολές, για τα παιδιά, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους πολύτεκνους, τα άτομα άνω των 60 ετών και τα ΑμεΑ.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας