Σε ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ καλεί -και τη διστακτική Ουάσινγκτον- η Λαγκάρντ
Τα οφέλη της ενίσχυσης των κεφαλαίων του ΔΝΤ για ένα ισχυρότερο δίχτυ ασφαλείας απέναντι στην κρίση και την επακόλουθη διασφάλιση της «ακόμα εύθραυστης ανάκαμψης» εξέθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της, απευθύνοντας έκκληση -κυρίως προς την Ουάσινγκτον- για αύξηση των πόρων του Ταμείου.
Τα οφέλη της ενίσχυσης των κεφαλαίων του ΔΝΤ για ένα ισχυρότερο δίχτυ ασφαλείας απέναντι στην κρίση και την επακόλουθη διασφάλιση της «ακόμα εύθραυστης ανάκαμψης» εξέθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της, απευθύνοντας έκκληση -κυρίως προς την Ουάσινγκτον- για αύξηση των πόρων του Ταμείου.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας της Λαγκάρντ σε συνέδριο που διοργάνωσε το πρακτορείο Associated Press στην Ουάσινγκτον αναφερόταν στο «υψηλό επίπεδο διασύνδεσης» στη σημερινή παγκόσμια οικονομία και κυρίως στο «μεγάλο βάρος» και την «ιδιαίτερα στενή σχέση» που έχει η ευρωπαϊκή οικονομία με την αμερικανική ανάκαμψη.
«Τώρα που οι Ευρωπαίοι έκαναν την πρώτη κίνηση με την ενίσχυση του δικού τους τείχους προστασίας, ήρθε η ώρα να αυξήσουμε τη δική μας δύναμη πυρός» είπε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ.
Όσον αφορά την οικονομική πολιτική και σε ΗΠΑ και Ευρώπη, η Λαγκάρντ σημείωσε ότι ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση είναι απαραίτητη, «μία παγκόσμια «βουτιά» στη λιτότηα χωρίς διαφοροποιήσεις θα ήταν υπονόμευε τους ίδιους της τους στόχους».
Χώρες όπως οι μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ «δεν θα πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα» προς αυτήν την κατεύθυνση, σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442