Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στην Εθνική Συνδιάσκεψη ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Βενιζέλου, αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λοβέρδου

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Βενιζέλου, αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λοβέρδου

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που ενδέχεται να μετατεθεί για τις 10-11 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Πάντως, αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Αντ. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ εάν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ανάλογα με τη διαφορά. Πάντως με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας φαίνεται να συμφωνεί ο Χρ.Πρωτόπαπας ο οποίος την Παρασκευή δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στη νέα κυβέρνηση για να βγάλει πέρα το πρόγραμμα ανεξαρτήτως συσχετισμών. 

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που ενδέχεται να μετατεθεί για τις 10-11 Μαρτίου, αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Πάντως, αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Αντ. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ εάν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ανάλογα με τη διαφορά.

Πάντως με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας φαίνεται να συμφωνεί ο Χρ.Πρωτόπαπας ο οποίος την Παρασκευή δήλωσε στον Σκάι ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στη νέα κυβέρνηση για να βγάλει πέρα το πρόγραμμα ανεξαρτήτως συσχετισμών […] είμαστε υπεύθυνη δύναμη και θα δώσουμε κυβέρνηση».

Ο κ. Πρωτόπαπας τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, της ανανέωσης του κόμματος με νέα στελέχη και της σταυροδοσίας στους πολιτευτές στις επερχόμενες εκλογές. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής των βουλευτών που καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο. «Για να είσαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με κάποιον θα πρέπει να είσαι στοιχειωδώς στον ίδιο πυρήνα της πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αρκετά στελέχη να δηλώνουν πως «δεν είναι σωστό να κατεβάζεις ένα κόμμα εξουσίας στις εκλογές προεξοφλώντας ότι θα χάσει, κυρίως όταν έχεις έρθει σε συμφωνία με τον μελλοντικό του αρχηγό».

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε στον Real FM «ότι δεν μπορώ να δεχθώ εκ των προτέρων ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ», ενώ η Λούκα Κατσέλη είπε ότι «ο Λοβέρδος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο».

Από την πλευρά Βενιζέλου δεν έγινε κανένα σχόλιο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας δεν είχε συνεννοηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πριν από τη διατύπωσή τους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ τις επόμενες ημέρες οι επιτελείς του θα αρχίσουν τη συγκέντρωση των υπογραφών που είναι απαραίτητες προκειμένου αυτή να επικυρωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Πάντως, θεωρείται πιθανή η μετάθεση κατά μία εβδομάδα της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Δηλαδή, αντί για τις 3-4 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί στις 10-11 Μαρτίου. Τη σχετική απόφαση θα λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή με αντικείμενο την προετοιμασία της Συνδιάσκεψης και τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή ηγεσίας τονίστηκε ότι δεν είναι έτοιμα τα πολιτικά κείμενα, ενώ υπάρχουν προβλήματα λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που οφείλονται στην καθυστέρηση της χρηματοδότησής του, καθώς τα κονδύλια μπλοκάρονται από τις τράπεζες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο