Αίτημα να καταθέσει στη δίκη του ο Κάρολος Παπούλιας υπέβαλε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς
Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς υπέβαλε κατέθεσε αίτημα στους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη να ζητήσουν να καταθέσει στη δίκη του ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1993-1996, ο Κ.Παπούλιας «θα μπορούσε να καταθέσει για τις διάφορες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με τον κ.Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του 1994».
Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς κατέθεσε αίτημα στους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη να ζητήσουν να καταθέσει στη δίκη του ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητά να έχει ο Έλληνας Πρόεδρος συνομιλία με τον νομικό σύμβουλο του Κάρατζιτς Πίτερ Ρόμπινσον», αναφέρει ο κατηγορούμενος σε έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα του ΔΠΔ.
Προτείνει δε η μονόωρη συνομιλία να πραγματοποιηθεί «στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 2 Απριλίου, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας)».
Ως υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 1993-1996, ο Κ.Παπούλιας «θα μπορούσε να καταθέσει για τις διάφορες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με τον κ.Κάρατζιτς, κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του 1994», σημειώνει η ίδια πηγή.
Συνεχίζει λέγοντας ότι «λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των Σέρβων, ο Πρόεδρος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στον οποίο οι Σερβοβόσνιοι είχαν εμπιστοσύνη και με τον οποίο μπορούσαν να συνομιλήσουν με εμπιστευτικό και ειλικρινή τρόπο».
Όπως υποστηρίζει ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, η μαρτυρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα επιτρέψει να αποδειχθεί η αθωότητα του κ.Κάρατζιτς στην υπόθεση του βομβαρδισμού της αγοράς (Markale) του Σεράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994, που προκάλεσε 67 νεκρούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιτούδης για όσα έζησε στο Τελ Αβίβ: «Η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα, έγινε 700 μ. από το σπίτι μου»
- Πάτρα: Κατολισθήσεις απειλούν κατοικίες – Εντολή εκκένωσης από την Πολιτική Προστασία
- «Πήγα για ύπνο» – Ο Μπιλ Κλίντον μιλάει για τη φωτογραφία με το τζακούζι των αρχείων Έπσταϊν που έγινε viral
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με τον Β’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γεώργιου Μπαμπινιώτη
- Οι παίκτριες της εθνικής ποδοσφαίρου του Ιράν δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας (vid)
- Γρηγόρης Αυξεντίου: Μπροστά στο κενό του μνήμα
- Η κυβέρνηση Τραμπ ξηλώνει τα συστήματα της Anthropic, στρέφεται στην OpenAI
- ΚΚΕ: Ερώτηση τριών βουλευτών για τη συντήρηση και ανάδειξη του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» στην Καισαριανή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442