Πτώση 1,71% στο Χρηματιστήριο, οι τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο των πιέσεων
Με υποχώρηση 1,71% έκλεισε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο, πέφτοντας στις 636,52 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις εν αναμονή του PSI. Πτώση 5,78% στον δείκτη των τραπεζικών μετοχών, στο κόκκινο η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Με υποχώρηση 1,71% έκλεισε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο, πέφτοντας στις 636,52 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις εν αναμονή του PSI.
Στην αρχή της συνεδρίασης, το Χρηματιστήριο είχε είχε κινηθεί ανοδικά έως τα επίπεδα των 656,11 μονάδων, όταν κατέγραφε κέρδη έως και 1,32%, τα οποία εξανεμίσθηκαν γρήγορα και η αγορά έκλεισε με σημαντικές απώλειες.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 24,54 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,11% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,83%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή του ΟΤΕ (+1,49%), ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Jumbo.
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-7,53%), της Eurobank (-6,81%), της Κύπρου (-6,42%) και της Εθνικής (-5,56%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,49%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,37%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,78%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,18%) και του Πετρελαίου (-3,14%).
Ανοδικά κινήθηκαν 35 μετοχές,97 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τεγόπουλος +19,67%, Altec +13,33%, ΑΛΚΟ +12,68% και Ιντεάλ(κο) +11,72%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Alsinco -29,79%, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες -23,81%, ΝΕΛ -18,84% και ΑΤΤΙΚΑΤ -17,65%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.