
Απίθανη η συμμετοχή των ΗΠΑ στην αύξηση των κεφαλαίων του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον Σόιμπλε
Δεδομένη θεωρεί η Ευρώπη τη μη συμμετοχή των ΗΠΑ στην αύξηση των κεφαλαίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως δεν βλέπει καμία πιθανότητα οι ΗΠΑ να αυξήσουν τη συνεισφορά τους προς το ΔΝΤ, λόγω της εκπεφρασμένης αντίθεσης του Κογκρέσου. Το ζήτημα της ενίσχυσης του ΔΝΤ αναμένεται να τεθεί κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας.
Δεδομένη θεωρεί η Ευρώπη τη μη συμμετοχή των ΗΠΑ στην αύξηση των κεφαλαίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως δεν βλέπει καμία πιθανότητα οι ΗΠΑ να αυξήσουν τη συνεισφορά τους προς το ΔΝΤ, λόγω της εκπεφρασμένης αντίθεσης του Κογκρέσου.
«Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να χορηγήσει διμερή δάνεια στο ΔΝΤ, χωρίς να το εγκρίνει το Κογκρέσο, αυτός είναι ο τρόπος που γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Η αμερικανική κυβέρνηση το έχει δηλώσει με σαφήνεια», είπε ο Σόιμπλε.
Σημειώνεται πως οι ηγέτες της ζώνης τους ευρώ συμφώνησαν στις 9 Δεκεμβρίου να προσφέρουν 150 δισ. ευρώ σε διμερή δάνεια προς το ΔΝΤ προκειμένου να αυξήσουν την ικανότητα του οργανισμού να παρέμβει για την καταπολέμηση της κρίσης. Βάσει του ίδιου σχεδίου άλλα 50 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από τις εκτός ευρωζώνης χώρες της Ευρώπης και κράτη εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442