Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

H Microsoft ανυψώνει το Office 365 στο σύννεφο

Παρουσιάστηκε επίσημα την Τρίτη το Office 365, μια νέα έκδοση της σουίτας της Microsoft που τρέχει στο λεγόμενο σύννεφο (cloud) και καθιστά τις δημοφιλείς εφαρμογές γραφείου προσβάσιμες και από το Διαδίκτυο. Η διαδικτυακή σουίτα θα επιχειρήσει τώρα να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις Google Apps στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Παρουσιάστηκε επίσημα την Τρίτη το Office 365, μια νέα έκδοση της σουίτας της Microsoft που τρέχει στο λεγόμενο σύννεφο (cloud) και καθιστά τις δημοφιλείς εφαρμογές γραφείου προσβάσιμες και από το Διαδίκτυο. Η διαδικτυακή σουίτα θα επιχειρήσει τώρα να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις Google Apps στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με το Office 365, το Word, το Excel και οι υπόλοιπες εφαρμογές του Office μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε σταθερό ή φορητό υπολογιστή, από υπολογιστές-ταμπλέτες και από smartphone με λογισμικό της Microsoft, της Apple ή της RIM.

Η πρόσβαση στις εφαρμογές του Office 365 γίνεται με συνδρομή που ξεκινά από τα 2 δολάρια για την παροχή βασικών υπηρεσιών e-mail και φτάνει τα 27 δολάρια για κάθε χρήστη ανά μήνα, με ένα στάνταρτ πακέτο για μικρές επιχειρήσεις αντί 4 δολαρίων το μήνα. Στον αντίποδα, η Google χρεώνει 50 δολάρια το χρόνο ανά χρήστη για τη δική της διαδικτυακή σουίτα Google Apps που περιλαμβάνει e-mail, ημερολόγιο, επεξεργασία εγγράφων και άλλα, εφαρμογές προσανατολισμένες στην ομαδική εργασία, χωρίς να απαιτείται η αγορά επιπλέον αδειών για τη συμμετοχή. Με αφορμή την επίσημη διάθεση των υπηρεσιών Office 365 η Google αξιοποιεί την ευκαιρία και συγκεντρώνει 365 λόγους για να εξετάσετε την εναλλακτική των Google Apps.

Το λογισμικό του Office που προορίζεται να τρέχει σε κεντρικούς διακομιστές (Exchange, SharePoint, Lync) θα τρέχει στα κέντρα δεδομένων της Microsoft, απαλλάσσοντας τις εταιρείες από την ανάγκη να αγοράζουν και να συντηρούν δικούς τους διακομιστές.

Το λανσάρισμα του Office 365 δεν άφησε αδιάφορη τη Google, η οποία έσπευσε να τονίσει τα πλεονεκτήματα της δικής της πρότασης. Ο Σαν Σίνα, υπεύθυνος μάρκετινγκ online εφαρμογών, επισημαίνει στο εταιρικό του ιστολόγιο ότι το Office 365 είναι ακριβότερο από το Google Apps, το οποίο κοστίζει γύρω στα 5 δολάρια ανά χρήστη ανά μήνα και σημειώνει επιτυχία στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τονίζει ακόμα ότι το Office είναι ένα προϊόν με μεγάλη ιστορία που γίνεται «πιο περίπλοκο» και «δύσκολο στη διαχείριση» καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες του Διαδικτύου. «Το Google Apps γεννήθηκε για τον Παγκόσμιο Ιστό και εμείς εξυπηρετούμε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες εδώ και χρόνια» γράφει.

Στην Ελλάδα, η χρέωση του Office 365 «για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις» ανέρχεται στα 5,25 ευρώ το μήνα ανά χρήστη και αφορά σε επιχειρήσεις με έως και 50 χρήστες, με δυνατότητα δοκιμής επί 30 ημέρες. Η Microsoft έχει διαμορφώσει τέσσερα ακόμα προγράμματα για επιχειρήσεις, με συνδρομές € 9, €14,25, €22,75 και €25,50 ευρώ, από τα οποία μόνο στο πρόγραμμα με μηνιαία συνδρομή 22,75 ευρώ το μήνα ανά χρήστη περιλαμβάνονται όλες οι εφαρμογές που γνωρίζουμε από το Office Professional Plus με πλήρεις δυνατότητες. Τέλος, η Microsoft λανσάρει και τα λεγόμενα προγράμματα για μετακινούμενους εργαζόμενους με συνδρομές 3,57 ευρώ και 9 ευρώ . Στο δικτυακό τόπο της εταιρείας διατίθεται και ένα διαδικτυακό εργαλείο για τον υπολογισμό του κόστους των συνδρομών ανάλογα με τις υπηρεσίες/δυνατότητες και τον αριθμό των χρηστών ώστε κάθε δυνητικός πελάτης να μπορεί να εκτιμήσει το κόστος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024