Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία, λέει ο Σόιμπλε

Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία, λέει ο Σόιμπλε

Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε και παράλληλα τονίζει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χωρίς άλλες αλλαγές δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε την Δευτέρα, σε ομιλία που έκανε στην πόλη Τάμπερε στη Φινλανδία.

Οι αγορές θα τιμωρήσουν τις σπάταλες κυβερνήσεις, σημείωσε και προσέθεσε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους, ενώ οι οικονομικές κυρώσεις στην Ευρωζώνη θα γίνονται πιο αυτόματες και περιεκτικές.

Η ΕΕ χρειάζεται μία διαδικασία για τις κρατικές πτωχεύσεις, ενώ η αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη «έχει τα όρια της», ανέφερε.

Υπάρχει μία ολοκληρωτική στροφή στον τρόπο με τον οποίο οι αγορές βλέπουν το κρατικό χρέος και η αποτροπή της μετάδοσης της κρίσης είναι μία «τρομακτική πρόκληση», υπογράμμισε.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της χώρας, υποστήριξε, καθώς, όπως είπε, τα πιο χρεωμένα κράτη της Ευρώπης θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις αιτίες που προκαλούν τα προβλήματά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο