Απώλειες έως 2,3% σημείωσε τη Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, υποχωρώντας κάτω από τα 77,50 δολάρια, ενώ από τα τέλη Ιουνίου η πτώση προσεγγίζει το 17% περίπου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τη συνακόλουθη μείωση της ζήτησης για καύσιμα.
Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια οικονομία κατεβάζει ταχύτητα και οι αναλυτές προβλέπουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμων.
Από τα τέλη Ιουνίου το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 17%, τρίμηνο το οποίο ήταν το χειρότερο από το 2008.
Σήμερα, Δευτέρα, το αργό κατρακύλησε χαμηλότερα έως 2,3% στα 77,36 δολάρια το βαρέλι, για να ανακάμψει στη συνέχεια πάνω από τα 78 δολάρια.
Το Μπρεντ σημείωσε απώλειες 0,8% στα 101,93 δολάρια.
Εκτός από τους φόβους για την πορεία της οικονομίας, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αύξηση της προσφοράς από τις χώρες του ΟΠΕΚ.
Τον Σεπτέμβριο, η παραγωγή του καρτέλ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008, κατά 75.000 σε 30,055 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.