Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Με άνοδο 1,53% και… καλοκαιρινό όγκο συναλλαγών έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με άνοδο 1,53% και… καλοκαιρινό όγκο συναλλαγών έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ενισχυμένος κατά 1,53% έκλεισε στις 991,14 μονάδες την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων -με φτωχό, πάντως, όγκο συναλλαγών. Οι εβδομαδιαίες απώλειες για το χρηματιστήριο φτάνουν το 6,25%, στο τέλος μίας εβδομάδας με εντονότατες διακυμάνσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ενισχυμένος κατά 1,53% έκλεισε στις 991,14 μονάδες την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων -με φτωχό, πάντως, όγκο συναλλαγών.

Οι εβδομαδιαίες απώλειες για το χρηματιστήριο φτάνουν το 6,25%, στο τέλος μίας εβδομάδας με εντονότατες διακυμάνσεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο ακολούθησε και την Παρασκευή την τροχιά των μετοχών διεθνώς, καθώς στο πράσινο βρίσκονταν και οι αγορές στην Ευρώπη (μετά την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων σε τέσσερις χώρες της ΕΕ και τα θετικά στοιχεία) και τη Γουόλ Στριτ.

Στην Αθήνα, ο δείκτης των blue chips ενισχύθηκε 1,14%. Ο όγκος, ωστόσο, κυμάνθηκε στο ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο των 50,72 εκατ. ευρώ, με 14,7 εκατ. μετοχές περίπου να αλλάζουν χέρια. Περιορισμένα ήταν τα κέρδη στις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη

Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε άνοδο έως και 2,30%, φθάνοντας μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες, τις οποίες όμως δεν κατόρθωσε να διασπάσει ανοδικά.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε υψηλές απώλειες 6,67% , ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 29,90%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,82% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,56%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola 3E (+5,10%), της Κύπρου (+3,36%), της Μυτιληναίος (+3,22%), της Motor Oil (+3,07%) και της MIG(+3,03%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-4,06%), της Marfin Popular Bank (-2,70%) και της Βιοχάλκο (-1,13%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+5,01%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,54%) και της Υγείας (+4,04%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-9,68%) και των Ασφαλειών (-2,44%).

Ανοδικά κινήθηκαν 84 μετοχές, 44 πτωτικά και 49 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Pasal Real Estate +11,11%, AXON Συμμετοχών +9,09%, Βιοτέρ +9,09% και Μαϊλλης +8,33%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μπουτάρης(κ) -12,50%, Μοχλός -12,50%, Λιβάνης- 9,68% και Ακρίτας -8,16%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο