Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στις συναντήσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στο Λονδίνο

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στις συναντήσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, προκειμένου να έχει επαφές με ανώτατα τραπεζικά στελέχη και με εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων. Στις συναντήσεις ο κ. Χριστοδούλου αναμένεται να αναφερθεί στη στρατηγική εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου, να παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ αναμένεται να παράσχει διευκρινίσεις για την επικείμενη έκδοση ομολόγων της Διασποράς.

Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου προκειμένου να έχει επαφές με ανώτατα τραπεζικά στελέχη και με εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων.

Στις συναντήσεις ο κ. Χριστοδούλου αναμένεται να αναφερθεί στη στρατηγική εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου, να παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ αναμένεται να παράσχει διευκρινίσεις για την επικείμενη έκδοση ομολόγων της Διασποράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής θα επιχειρήσει να πείσει του διαχειριστές κεφαλαίων και τα στελέχη των διεθνών τραπεζών για την «ελκυστικότητα» των βραχυχρόνιων εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας έχει περιορισθεί σημαντικά, καθώς από τα επίπεδα του 70% η συμμετοχή τους έχει περιορισθεί κοντά στο 35%.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χριστοδούλου αναμένεται να αναφερθεί στη στρατηγική διαχείρισης του ελληνικού χρέους και να καταδείξει ότι τα spread των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται την παρούσα περίοδο σε επίπεδα που αδικούν τη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας.

Τέλος, αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την αναβάθμιση του ΟΔΔΗΧ, που πλέον δύναται να προχωρά σε αγοραπωλησίες κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, να συνάπτει συμβάσεις repos επί κρατικών τίτλων με ελληνικές και ξένες τράπεζες, αλλά και να αξιοποιεί σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο