
Σε επίπεδα ρεκόρ τα ασφάλιστρα κινδύνου των πενταετών ελληνικών ομολόγων
Ιστορικά υψηλά άγγιξαν τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών των ελληνικών ομολόγων, φτάνοντας, για τα πενταετή ομολόγα, τις 1.275 μονάδες ενώ εντείνεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στα ύψη και τα spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ πιέσεις ασκούνται και στα υπόλοιπα κρατικά χρεόγραφα των «ευαίσθητων» χωρών της Ευρωζώνης.
Ιστορικά υψηλά άγγιξαν τη Μ.Τετάρτη τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών των ελληνικών ομολόγων (CDS) ενώ εντείνεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στα ύψη και τα spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ πιέσεις ασκούνται και στα υπόλοιπα κρατικά χρεόγραφα των «ευαίσθητων» χωρών της Ευρωζώνης.
Ενώ πληθαίνουν οι δηλώσεις αξιωματούχων, ιδιαίτερα από τη Γερμανία, και αναλυτών περί αναδιάρθρωσης, τα CDS για τα πενταετή ελληνικά ομόλογα εκτοξεύτηκαν στις 1.275 μονάδες ενώ η απόδοση τους αυξήθηκε στο 19,95%, όπως αναφέρει το Reuters.
Παράλληλα, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διευρύνονταν στις 1,146 μονάδες βάσης.
Tα spread για τα διετή ομόλογα ενισχύονταν νωρίς το απόγευμα κατά τις 30 μονάδες βάσεις, φτάνοντας σε επίπεδα που θα «μεταφράζονταν» σε επιτόκιο 21,02%. Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, είχαν αγγίξει το ρεκόρ του 22,12%.
Η συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μαζί με τα «αλμυρά» επιτόκια της δημοπρασίας πορτογαλικών γραμματίων, ανέβασαν και τα spread των ιρλανδικών και πορτογαλικών ομολόγων.
Το spread του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου ενισχύθηκε σε επίπεδα που θα αντιστοιχούσαν σε επιτόκιο 9,16% (με ρεκόρ το 9,28%) και των αντίστοιχων ιρλανδικών σε 9,9%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας
- Υπάρχει το τέλειο τρέξιμο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442