Αποχή της ΕΚΤ από την αγορά ομολόγων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αγόρασε το επταήμερο που πέρασε κρατικά ομόλογα για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, μέσα στην οποία συνήλθαν οι ηγέτες της ΕΕ για να αποφασίσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της χρίσης χρέους σε χώρες της Ευρωζώνης.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αγόρασε το επταήμερο που πέρασε κρατικά ομόλογα για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, μέσα στην οποία συνήλθαν οι ηγέτες της ΕΕ για να αποφασίσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της χρίσης χρέους σε χώρες της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των τίτλων που έχει αγοράσει η ΕΚΤ από τον Μάιο παρέμεινε στα 77,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ αποτελεί μέρος των προσπαθειών για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις αγορές ομολόγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρέη: Προχωρά η ψηφιακή χαρτογράφηση οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες
- Μητσοτάκης – Ερντογάν έμειναν σε «ήρεμα νερά» και τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε μία ακόμα «εθιμοτυπική» συνάντηση
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στον ορίζοντα – Με τι όπλα θα γίνει ο επόμενος μεγάλος πόλεμος
- «Στάση / ποτάμι»: Το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται θεατρικό έργο στο «Ίσον»
- Γιατί οι δημοκρατικοί ηγέτες του κόσμου αποφεύγουν το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ… όπως ο διάολος το λιβάνι
- Αρκάς: Η καλημέρα σε κλίμα Τσικνοπέμπτης
- Ένταση και φωτιά σε πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων
- Τσάι: Είναι το καλύτερο ρόφημα για το πρωί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442