Βέτο στη διάσωση των ευρωπαϊκών χωρών θέλουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες
Την πιο εθνοκεντρική άποψη για την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους εκφράζουν πλέον ανοικτά ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίας.
Μαργιόλης Κωνσταντίνος
Την πιο εθνοκεντρική άποψη για την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους εκφράζουν πλέον ανοικτά ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίας.
Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος στο γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) Μίκαελ Φουτς δήλωσε την Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η συμφωνία για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης στην οποία πρόκειται να καταλήξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δίνει στα εθνικά κοινοβούλια τη δυνατότητα άσκησης βέτο κατά των συμφωνιών διάσωσης μιας χώρας.
«Θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να πούμε «όχι» σε περίπτωση που θεωρούμε ότι το γερμανικό κράτος, ο Γερμανός φορολογούμενος επιβαρύνεται υπερβολικά» από τη συμμετοχή στο πακέτο στήριξης μιας χώρας, είπε.
Οι απόψεις του προβεβλημένου στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών αντανακλούν τις εντεινόμενες εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να μη συναινέσει σε μια «χαλάρωση» των δημοσιονομικών μέτρων και αλλά και των όρων δανεισμού των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, αναδεικνύουν και τις επικίνδυνες απόψεις για τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος που κερδίζουν έδαφος στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Άλλωστε οι δηλώσεις του Φουτς δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας. «Πιστεύουμε ότι η προτεραιότητα για κάθε χώρα είναι η επίλυση των εσωτερικών της προβλημάτων. Έτσι και η Μπούντεσταγκ πρέπει να οποιαδήποτε στιγμήν να μπορεί να πει «δεν θέλουμε να προχωρήσουμε άλλο»».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο Ηγετών του CEMR στη Μάλτα – Στο ευρωπαϊκό τραπέζι το δημογραφικό ζήτημα
- Η ρουμάνικη εφορία στο κυνήγι των influencers
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)

























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442