
Σε τρίωρη στάση εργασίας δάσκαλοι και καθηγητές για τον σχολικό «Καλλικράτη»
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για εκτεταμένες συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στον σχολικό «Καλλικράτη».
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για εκτεταμένες συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στον σχολικό «Καλλικράτη».
Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, πάντως, επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι ο νέος σχολικός χάρτης θα σχεδιαστεί κατ’ αρχήν με παιδαγωγικά κριτήρια, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
«Προφανώς στα μικρά νησιά και στις δυσπρόσιτες περιοχές όπου υπάρχουν λίγα παιδιά, θα παραμείνουν τα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία. Όταν, όμως, για παράδειγμα τα χωριά είναι σε κοντινή απόσταση, λιγότερο από δέκα λεπτά, είναι κρίμα να υπάρχουν παιδιά που παρακολουθούν πρώτα τη Δ’ και μετά τη Γ’ Δημοτικού ή παιδιά που κάνουν δώδεκα ώρες μάθημα και όχι εικοσιτέσσερις» είπε χαρακτηριστικά.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προσδιόρισε για πρώτη φορά τον Μάρτιο ως πιθανότερο μήνα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκτιμώντας ότι ο Φεβρουάριος θα αφιερωθεί στον διάλογο με τα πανεπιστήμια, τα οποία και κάλεσε να συνεισφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442