
Στο έλεος των πλημμυρών άφησαν τα κατοικίδια οι Αρχές της Αυστραλίας
Αντιμέτωπες με επικρίσεις βρίσκονται οι Αρχές στην Αυστραλία διότι ανάγκασαν τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφήνοντας πίσω τα κατοικίδιά τους.

Σίδνεϊ,Αυστραλία
Αντιμέτωπες με επικρίσεις βρίσκονται οι Αρχές στην Αυστραλία διότι ανάγκασαν τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφήνοντας πίσω τα κατοικίδιά τους. Ορισμένοι πληγέντες αρνήθηκαν να φύγουν γιατί δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα, πλοία και λεωφορεία μαζί με τα κατοικίδιά τους.
«Θεωρώ ότι όλη η κατάσταση σε σχέση με τα κατοικίδια ειδικά θα πρέπει μάλλον να αναθεωρηθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης RSPCA, Μάικλ Μπίτι.
Ο ίδιος κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες στον απόηχο του τυφώνα Κατρίνα το 2005, στη Νέα Ορλεάνη, ψήφισαν νόμο που προβλέπει την προστασία των κατοικιδίων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας της Αυστραλία, καθώς ορισμένοι από τους εκτοπισμένους εξαιτίας των πλημμυρών στην βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν γιατί δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα, πλοία και λεωφορεία μαζί με τα κατοικίδιά τους.
Στις περισσότερες πόλεις της Αυστραλίας, οι σκύλοι και οι γάτες δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε με ταξί.
Newsroom ΔΟΛ,με πληροφορίες απόΑΠΕ/Γερμανικό
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)









































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442