Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο Βασιλακόπουλος θέλει να μειωθεί ο αριθμός των ξένων στους 4

Ο Βασιλακόπουλος θέλει να μειωθεί ο αριθμός των ξένων στους 4

Την άποψη ότι οι έξι ξένοι στο μπάσκετ θα έπρεπε να μειωθούν στους τέσσερις εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του. Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για το πρωτάθλημα της Α1 και για τα έσοδα των συλλόγων.

Την άποψη ότι οι έξι ξένοι στο μπάσκετ θα έπρεπε να μειωθούν στους τέσσερις εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3. Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για το πρωτάθλημα της Α1 και για τα έσοδα των συλλόγων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασιλακόπουλου:

Για το πρωτάθλημα της Α1: «Εχουμε μπάσκετ και όχι ελληνικό μπάσκετ. Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρείες και θα έπρεπε να υπάγονται στο υπουργείο εμπορίου. Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει να παρεμβαίνει η ΓΓΑ ή η ΕΕΑ. Ο θεσμός των ανώνυμων εταιρειών έχει αποτύχει παγκοσμίως.

Οι περισσότερες είναι καταχρεωμένες και ξεπουλιόνται σε αραβες, ρώσους και αμερικάνους. Το μοντέλο αυτό έχει τελειώσει, αλλά δεν καταργείται γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν καταλαβαίνω τι είναι οι λέσχες φίλων, οπαδών κλπ. Να καταργηθούν.

Κι αν δεν μπορεί να καταργηθούν λόγω συντάγματος, ας τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα του αθλητικού σωματείου. Οι σύνδεσμοι είναι μηχανισμοί πολιτικής στήριξης πολιτικών προσώπων. Υπάρχει διαπλοκή και αλληλεξάρτηση. Είναι φαύλος κύκλος».

Για τα λεφτά που έρχονται από το κράτος: «Ενα μεγάλο μέρος των εσόδων του ΟΠΑΠ και της ΕΡΤ πάει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αυτοί συντηρούν ουσιαστικά τις ομάδες, εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Για αυτό φτάνουμε στα στημένα παιχνίδια».

Για τον αριθμό των ξένων: «Χάνουμε την τοπική κοινωνία. Στο μπάσκετ έχουμε περιορισμούς. Μέχρι έξι ξένους. Κανονικά θα έπρεπε να πάμε στους τέσσερις. Είδα πέρυσι αγώνα ποδοσφαίρου με 20 στους 22 ξένους παίκτες. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε, επαγγελματισμό ή αθλητισμό.

Από τις ομάδες που έχουν πάρει πιστοποιητικά, κάποιες δεν θα αντέξουν. Ολοι υπολογίζουν στον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ. Πριν από χρόνια ήμουν ο πρώτος που κατήγγειλα το Στοίχημα. Ελεγα πως θα βάλει υποψήφιες και βλέπουμε που φτάσαμε σήμερα. Οποια έκπληξη γίνεται, λέμε είναι στημένο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο