Κάμφθηκαν οι ιταλικές αντιρρήσεις για την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε και Κορέας
Αναθεώρησε τη στάση της η ιταλική κυβέρνηση που μετά απο πιέσεις της Fiat είχε προβάλει βέτο στην συμφωνία την οποία τελικώς θα προσυπογράψει υπό τον όρο να μην τεθεί σε ισχύ πριν τις 30 Ιουνίου 2011.
Υποχώρησε υπό όρους η Ρώμη στην υπογραφή της μεγαλύτερης εμπορικής συμφωνίας των τελευταίων 20 ετών η οποία θα θέσει επί νέας βάσης τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Κορέας και των κρατών μελών της Ε.Ε.
Στην Σύνοδο Κορυφής της 16ης Σεπτεμβρίου η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε ότι ανακαλεί το βέτο που είχε προβάλλει για την συμφωνία επικαλούμενη τις επιπτώσεις που θα είχε στην αυτοκινητοβιομηχανία, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα ισχύσει πριν τις 30 Ιουνίου 2011.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.