Με πριμ 100.000 ευρώ η Εθνική ανδρών του βόλεϊ αναχωρεί για Τουρκία
Μια ημέρα πριν από την αναχώρηση της Εθνικής ανδρών του βόλεϊ για την Άγκυρα, όπου την Κυριακή η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στα μπαράζ για πρόκριση στο Euro 2011, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μαζί με τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Σιδέρη, επισκέφτηκε τους παίκτες στην Παιανία και τους ανακοίνωσε ότι το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης φτάνει στις 100.000 ευρώ.
Μια ημέρα πριν από την αναχώρηση της Εθνικής ανδρών του βόλεϊ για την Άγκυρα, όπου την Κυριακή η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στα μπαράζ για πρόκριση στο Euro 2011, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μαζί με τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Σιδέρη, επισκέφτηκε τους παίκτες στην Παιανία και τους ανακοίνωσε ότι το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης φτάνει στις 100.000 ευρώ.
Το ποσό είναι μεγαλύτερο και από εκείνο που είχαν αιτηθεί οι ίδιοι οι παίκτες, σε μια προσπάθεια να εμψυχωθούν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ.
«Σας μεταφέρω τις ευχές ολόκληρου του ελληνικού βόλεϊ. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σας και ξέρουμε ότι θα τα καταφέρετε. Πιστεύω σε εσάς τους Έλληνες παίκτες και στους προπονητές σας. Σας ευχόμαστε, καλό ταξίδι, καλή επιτυχία και σας ανακοινώνουμε ότι το αίτημά σας για πριμ σε περίπτωση πρόκρισης επί της Τουρκίας, όχι απλά έγινε δεκτό, αλλά αυξήθηκε στις 100.000 ευρώ» ήταν τα λόγια του κ. Μαυρομάτη.
Πετάνε για τη… μισή πρόκριση
Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής η Εθνική πετάει για Άγκυρα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Ο αγώνας της Ελλάδας με την Τουρκία θα διεξαχθεί στο «Baskent Sports Hall» την Κυριακή στις 15:00, παρουσία του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ., Αχιλλέα Μαυρομάτη και του αναπληρωτή προέδρου των Εθνικών ομάδων, Γιώργου Μανωλόπουλου.
Η Εθνική ομάδα θα φτάσει το μεσημέρι της Παρασκευής στην Άγκυρα και το απόγευμα έχει προγραμματισμένη προπόνηση στο γήπεδο του κυριακάτικου αγώνα.
Το Σάββατο η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 13:30 έως 15:00 και την Κυριακή το πρωί στις 09:00. Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:25.
Η 12άδα της Εθνικής: Δημήτρης Τζούριτς, Απόστολος Αρμενάκης, Γιώργος Πετρέας, Θάνος Τερζής, Γιώργος Στεφάνου, Κώστας Προύσαλης, Θεόκλητος Καριπίδης, Ανδρέας Ανδρεάδης, Γεράσιμος Κανέλλος, Ηλίας Λάππας, Ανδρέας Φράγκος και Αχιλλέας Παπαδημητρίου.
Τα μέλη της αποστολής: Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου (αρχηγός αποστολής), Μάριος Γκιούρδας (τιμ μάνατζερ), Γκόρντον Μέιφορθ (προπονητής), Αντώνης Τσακιρόπουλος (βοηθός προπονητή), Μανώλης Ρουμελιώτης (βοηθός προπονητή), Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Νίκος Παπαγεωργίου (φυσιοθεραπευτής), Ρήγας Ρηγόπουλος (φροντιστής).
Τέλος στην οικονομική ομηρία της Ε.Ο.ΠΕ.
Πανηγυρική δικαίωση για την Ελληνική Ομοσπονδία αποτελεί η υπ΄αριθμόν 1893/2010 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για απόρριψη της προσφυγής του δημοσίου κατά της ΕΟΠΕ για το θέμα των ολυμπιακών έργων που ταλάνισε για αρκετά χρόνια το ελληνικό βόλεϊ. Η δικαστική απόφαση βάζει τέλος στην οικονομική ομηρία της Ομοσπονδίας και αποτελεί την απόλυτη δικαίωση των προσπαθειών που ξεκίνησαν το 2007 με την κατάθεση αγωγής κατά του Δημοσίου από την Ε.Ο.ΠΕ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, δήλωσε για την απόφαση: «Η σημερινή απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την οριστική επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος των έργων που ταλαιπωρεί το ελληνικό βόλεϊ εδώ και χρόνια. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει μια ανάσα στην Ομοσπονδία καθώς λύνεται μέρος του οικονομικού προβλήματος. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε, γιατί και οι εκτός Ολυμπιακών έργων απαιτήσεις κατά της Ομοσπονδίας είναι τόσες που απαιτούν συνέχιση των προσπαθειών που ξεκινήσαμε όλοι μας για την οικονομική ανάκαμψη της Ομοσπονδίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όταν η σαλάτα μπήκε στο μενού – Απολίθωμα 300 εκατ. ετών ανήκει σε ένα από τα πρώτα φυτοφάγα ζώα
- Φάμελλος: «Oποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις διαφθορά και καθεστώς Μητσοτάκη, η ΝΔ στα σκάνδαλα έχει άριστη κατάρτιση»
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα πάνω από 100.000 νοικοκυριά στο Κίεβο – Νέες ρωσικές επιθέσεις
- Το προσωπικό στυλ έχει να κάνει με το ταξίδι – Ο Αμερικανός ποιητής της μόδας Ralph Lauren δείχνει τον δρόμο
- Δρομολογείται η αποκατάσταση του Ναού της Παναγίας Παρηγορήτισσας, στην Άρτα
- Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Νιλικίνα – Ποιοι μένουν εκτός από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Ελαφόνησος: Τρομακτικό βίντεο – Θαλαμηγός διαλύθηκε πέφτοντας σε βράχια
- Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους να κάνουν στην άκρη όλους τους ξεπουλημένους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442