Ασθενής παραμένει η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, εκτιμά παράγοντας της Fed
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στον δρόμο μιας «ασθενούς ανάκαμψης» της οικονομίας τους, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του παραρτήματος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) στο Κάνσας Σίτυ.
«Θα ήταν δε παράλογο να ελπίσει κανένας κάτι διαφορετικό» από τη σημερινή κατάσταση δήλωσε στο CNBC ο Τόμας Χένιγκ και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μία συνεχής ροή πληροφοριών, καλών και κακών, εμείς θα πρέπει να αναζητούμε την τάση».
Πάντως, η Fed δεν έχει σταματήσει να υπενθυμίζει ότι η ύφεση που προκάλεσε η φούσκα στα ακίνητα το 2007 υπήρξε τόσο μεγάλη και βαθεία, ώστε η ανάκαμψη που επιχειρείται «θα είναι πολύ επώδυνη», όσο και «άτονη».
Πληθώρα οικονομολόγων κρίνει το τελευταίο διάστημα ότι η αμερικανική οικονομία ξαναπέφτει σε φάση ύφεσης, μερικοί μάλιστα είναι κατηγορηματικοί στις δηλώσεις τους ότι «σε ποσοστό 40%, οδεύουμε προς μία νέα διεθνή οικονομική ύφεση», υιοθετώντας τις θέσεις του γνωστού οικονομολόγου Νούριελ Ρουμπίνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συναγερμός για καύσιμα και φυσικό αέριο – Επί ποδός η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
- Διαλογισμός: Πόσα λεπτά τη μέρα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή;
- Β. Σπανάκης: Πρώτη γραμμή οι Δήμοι για την πρόληψη πυρκαγιών–Ζητούμενο της ΚΕΔΕ η ουσιαστική ενίσχυση τους
- Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά του πολέμου στο Ιράν
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442