
ΕΠΑ Αττικής: Αύξηση 50% στα συμβόλαια νοικοκυριών στο δεύτερο τρίμηνο 2010
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής κατά το Α’ Εξάμηνο του 2010, σηματοδοτώντας σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε ο αριθμός των 3.500 νέων νοικοκυριών σε μεγάλα κτίρια (με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα μεγαλύτερη των 200.000 Kcal/h) που υπέγραψαν συμβόλαιο σύνδεσης το διάστημα Ιανουαρίου–Ιουνίου 2010, […]
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής κατά το Α’ Εξάμηνο του 2010, σηματοδοτώντας σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Συγκεκριμένα, εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε ο αριθμός των 3.500 νέων νοικοκυριών σε μεγάλα κτίρια (με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα μεγαλύτερη των 200.000 Kcal/h) που υπέγραψαν συμβόλαιο σύνδεσης το διάστημα Ιανουαρίου–Ιουνίου 2010, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος της ΕΠΑ Αττικής για τη χρηματοδότηση εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου σε μεγάλες πολυκατοικίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για αριθμό σχεδόν ίδιο με εκείνον που συγκεντρώθηκε για το σύνολο του έτους 2009.
Ο συνολικός αριθμός νέων συμβολαίων κατά το α’ εξάμηνο σημείωσε μείωση, αφού συγκέντρωσε 10.000 νέα νοικοκυριά έναντι των 13.500 για την ίδια περίοδο του 2009, κυρίως λόγω του οικονομικού κλίματος που επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Ωστόσο, η εμπορική δραστηριότητα της ΕΠΑ Αττικής εξελίχθηκε με αυξητικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου αλλά και σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αυτό καταδεικνύει η αύξηση των συμβολαιοποιημένων νοικοκυριών κατά 50% για το β’ τρίμηνο του 2010 σε σχέση με τους πρώτους μήνες του έτους, ενώ συγκριτικά με το β’ τρίμηνο του 2009 ο σχετικός δείκτης κατέγραψε αύξηση της τάξης του 57%. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η αυξητική τάση στην εξέλιξη των νέων συμβολαίων παρατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό στα ενεργοβόρα κτίρια με κεντρική θέρμανση.
Στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά κινήθηκε ο όγκος κατανάλωσης φυσικού αερίου του εξαμήνου, αγγίζοντας τα 165 εκατ. κυβικά μέτρα, γεγονός ιδιαίτερα θετικό λαμβάνοντας υπόψη τον ήπιο χειμώνα που διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα τις καταναλώσεις.
Η θετική πορεία της ΕΠΑ Αττικής αντικατοπτρίζεται και στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας αφού το στο πρώτο εξάμηνο 2010 κατέγραψε μικρή κερδοφορία.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, κ. Χρήστος Μπαλάσκας, σχολίασε σχετικά: «Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τα αποτελέσματά μας για το Α’ εξάμηνο δίνουν το θετικό στίγμα της πορείας μας και επιβεβαιώνουν ότι η στρατηγική και οι τακτικές που εφαρμόζουμε αποδίδουν καρπούς. Πρωταρχικός στόχος για την εταιρεία παραμένει η εφαρμογή των στρατηγικών μας επιδιώξεων, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση της θετικής πορείας της ΕΠΑ Αττικής και, ευρύτερα, στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΝΑΤΟ: Η «εξαιρετική σχέση» Ρούτε-Τραμπ φέρνει τον γενικό γραμματέα σε σύγκρουση με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Γιατί οι επιχειρήσεις πατούν φρένο στις επενδύσεις
- Χαμάς: Δηλώνει έτοιμη να παραδώσει την εξουσία στην Εθνική Επιτροπή – Ζητά να ανοίξει πλήρως η διάβαση της Ράφα
- Πανέτοιμος ο Μιλουτίνοφ: «Νιώθω καλά»
- O Νέλσον Μαντέλα γνώρισε την Γουίνι ενώ δικαζόταν για προδοσία – «Με εντυπωσίασε η ομορφιά της»
- Πώς να επενδύσετε σε χρυσό – Τι πυροδοτεί το ράλι
- Πώς έγινε η φονική έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» – Το 3D γράφημα της Πυροσβεστικής
- Γαβρήλος: Η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για την αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων – Επανασύσταση Γραμματείας ΣΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 28.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442