Υπό κλινική δοκιμή η ανδρική αντισύλληψη με υπέρηχους
Λονδίνο: Αμερικανοί επιστήμονες αρχίζουν κλινικές δοκιμές για να δουν αν οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναστρέψιμη αντισυλληπτική μέθοδος για τους άνδρες.
Λονδίνο: Αμερικανοί επιστήμονες αρχίζουν κλινικές δοκιμές για να δουν αν οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναστρέψιμη αντισυλληπτική μέθοδος για τους άνδρες.
Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, με επικεφαλής τον Δρ Τζέημς Τσουρούτα, που πήραν επιχορήγηση 100.000 δολάρια από το Ίδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέητς» πιστεύουν ότι μια αιφνίδια ριπή υπερήχων στους όρχεις μπορεί με ασφάλεια να σταματήσει την παραγωγή σπέρματος για έξι μήνες.
Μόλις ο όρχις σταματήσει την παραγωγή σπέρματος και όλες οι «αποθήκες» σπέρματος εκκενωθούν, ο άνθρωπος καθίσταται προσωρινά στείρος.
Όπως εξηγεί ο Δρ Τσουρούτα «ο στόχος είναι να προσφέρουμε μια νέα μέθοδο ελέγχου της αναπαραγωγής, που για έξι μήνες οι άνδρες σε μια και μόνο συνεδρία θα πετυχαίνουν μη ορμονική αντισύλληψη με χαμηλό κόστος.»
Ο μακροπρόθεσμος στόχος των επιστημόνων είναι η χρήση των υπερήχων των θεραπευτικών συσκευών που συνήθως στελεχώνουν φυσικοθεραπευτήρια ή κέντρα αποκατάστασης αθλητικών τραυμάτων, ώστε η οικονομικά συμφέρουσα, μακροχρόνια, αναστρέψιμη ανδρική αντισύλληψη να είναι κατάλληλη για χρήση ακόμη και στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
health.in.gr
- Τι οδηγεί πραγματικά στη σκέψη διακοπής καπνίσματος;
- Ρόδος: Χειροπέδες σε 56χρονη – Κατηγορείται για κακοποίηση της 30χρονης κόρης της με αυτισμό
- Η αποκάλυψη του Γιαμάλ για τα δύσκολα παιδικά χρόνια: «Οι γονείς μου ζούσαν στην πίεση»
- «Το μεγάλο φαγοπότι της συμβουλοκρατίας υπό την αιγίδα Μητσοτάκη» – Απευθείας αναθέσεις καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ
- Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Δένδια: Τους «Τούρκους» της Κύπρου υπερασπίζεται η Τουρκία – Τι λέει για την Κάρπαθο
- Μπραντ Πιτ: Στη Χαλκίδα για τα γυρίσματα – Ακολουθεί το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Αθήνα
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442