Αλλαγή νοοτροπίας περίμενε ο Προσαλίκας στο χώρο του βόλεϊ
Την ικανοποίησή του από την πρόσληψη του Τζιοβάνι Καπράρα στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής βόλεϊ γυναικών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας μετά την λήξη του πρώτου τελικού Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «επίθεση» που δέχθηκε από τη Σοφία Αγγελάκη, προσθέτοντας ότι περίμενε αλλαγή νοοτροπίας στο χώρο του αθλήματος.
Την ικανοποίησή του από την πρόσληψη του Τζιοβάνι Καπράρα στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής βόλεϊ γυναικών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας μετά την λήξη του πρώτου τελικού Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Έκανε λόγο για σπουδαίο τεχνικό με πετυχημένο βιογραφικό και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «επίθεση» που δέχθηκε από τη Σοφία Αγγελάκη.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατέληξε θετικά αυτή η προσπάθεια. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ΕΟΠΕ η συμφωνία με τον κ. Καπράρα. Το βιογραφικό του εγγυάται ότι είναι από τους κορυφαίους τεχνικούς στο γυναικείο βόλεϊ στον κόσμο. Και μόνο ότι τον εμπιστεύθηκε η Εθνική Ρωσίας για να προπονεί την ομάδα της για τρία χρόνια» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ.
Και ξεκαθάρισε:
«Δεν υπήρχε καμία συμφωνία για Έλληνες. Η κ. Αγγελάκη, αφού έγινε η πρόσληψη του Γκόρντον Μέιφορθ, με παρακάλεσε να τύχει και το γυναικείο βόλεϊ αυτής της περιποίησης, για να έρθουν και άλλες ιδέες. Και το ξεκαθαρίζω αυτό, προς τιμήν της. Ποτέ το γυναικείο βόλεϊ δεν είχε ξένο προπονητή.
» Εάν κάποιος και ο χειρότερος εχθρός μου, μπορέσει να μου εξηγήσει γιατί κατηγορούμαι, θα ήθελα να μου το πει. Γιατί έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Όχι μόνο το εγώ δεν έβαλα μπροστά, αλλά θα δειπνήσουμε μέχρι αργά το βράδυ για να συζητήσουμε τα θέματα».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα κάνει εκλογές στην Ομοσπονδία, όπως είχε αναγγείλει:
«Είχα προαναγγείλει εκλογές εντός τριμήνου. Δεν φεύγω έξω από αυτό που λέω. Τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν να γίνει πρώτα καταστατική αλλαγή. Εγώ ούτε αυτό θέλω για να μην κατηγορηθώ για συγκάλυψη. Είπα να πάνε τα στοιχεία που έχουν μαζευτεί στις αρμόδιες αρχές και τον Υπουργό Πολιτισμού. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που έφεραν το βόλεϊ σε αυτή την κατάσταση, μετά από 1,5 χρόνο να θέλουν να ρίξουν την Ομοσπονδία.
Τέλος, εξέφρασε την ενόχληση, αλλά και το παράπονό του:
«Η Ιστορία θα γράψει ότι δεν υπήρξε άλλος αθλητικός παράγοντας, μέσα σε 18 μήνες θητείας, να έχει απολογηθεί όπως εγώ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Είχα μια συναίσθηση καθήκοντος και μπήκα στην Ομοσπονδία για βόλεϊ, όχι για να κάνω πολιτική. Χρειαζόταν μια αλλαγή στο ελληνικό βόλεϊ, να υπάρξει μια δημοκρατικότητα, έστω και αν συνήθως βρίζει τον πρόεδρο. Δεν περίμενα ότι ο ίδιος σκληρός πυρήνας θα ερχόταν και πάλι. Περίμενα να δημιουργηθούν νέες δυνάμεις, να υπάρξει νέα στελέχωση από παράγοντες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442