«Καλοκαίρι στο Αιγαίο» για τους συντελεστές ελληνοβελγικής ταινίας
Μια ελληνογαλλοβελγική συμπαραγωγή, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, στη Σίφνο, τη Μήλο, την Αθήνα και τον Πειραιά. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο γνωστός σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.
Μια ελληνογαλλοβελγική συμπαραγωγή, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, στη Σίφνο, τη Μήλο, την Αθήνα και τον Πειραιά.
Πρόκειται για την ταινία «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» (Un ete grec).
Το σενάριο, βασίζεται στη νουβέλα του Ερίκ Μπουασέ «Νικόστρατος», μια νεανική ιστορία για τη ζωή ενός Έλληνα εφήβου, τις σχέσεις με τον πατέρα του (τον υποδύεται ο Εμίρ Κουστουρίτσα) τον πρώτο του έρωτα και τη φιλία του νεαρού με έναν πελεκάνο.
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έχουν επιστρατευτεί και… οι εκπαιδευμένοι πελεκάνοι από την ταινία «Ταξιδιάρικα πουλιά» του Ζακ Περίν.
Η σκηνοθεσία είναι του Γάλλου Ολιβιέ Ορλέ, η διεύθυνση φωτογραφίας του Μισέλ Αματιέ, συνεργάτη του Κουστουρίτσα στις ταινίες Μαύρος Γάτος, Ασπρος Γάτος και Η Ζωή είναι ένα Θαύμα.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.