Tην εταιρεία Τοmmy Hilfiger αγοράζουν οι ιδιοκτήτες του οίκου Calvin Klein
H Phillips van Heusen, ιδιοκτήτρια του οίκου μόδας Calvin Klein, ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την Tommy Hilfiger έναντι 3 δισ. δολαρίων. Ο αμερικανικός όμιλος στοχεύει έτσι στην δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερης επιχείρησης στο χώρο, ενώ ελπίζει ότι έτσι θα ενισχυθεί και η παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά.
Δύο από τις διασημότερες μάρκες ενδυμάτων του κόσμου θα αποκτήσουν κοινή στέγη, καθώς η μητρική εταιρεία της φίρμας Calvin Klein ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να αγοράσει την Tommy Hilfiger από τη βρετανική εταιρεία Apax Partners.
Ο αμερικανικός όμιλος στοχεύει έτσι στην δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερης επιχείρησης στο χώρο, ενώ ελπίζει ότι έτσι θα ενισχυθεί και η παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η Phillips Van Heusen Corp, η μητρική εταιρεία του οίκου Calvin Klein που προωθεί και άλλες μάρκες (όπως Izod και Van Heusen), ανέφερε ότι θα προσφέρει το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Tommy Hilfiger. Η δημοτικότητα της μάρκας Tommy Hilfiger στην Ευρώπη αναμένεται να δώσει στην εταιρεία πρόσβαση σε ευρύτερο, διεθνές κοινό και έσοδα που θα αγγίξουν τα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Apax Partners αγόρασε την Tommy Hilfinger πριν από τέσσερα χρόνια και την προώθησε στην ευρωπαϊκή αγορά αφού είχε χάσει τη δημοτικότητά της στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1990.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.