Η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ποιοτικής και ολοκληρωμένης
παροχής του Αγροτουρισμού. Το φαγητό το οποίο προσφέρεται στις
περιπτώσεις αυτές, πρέπει πάντα να είναι καλής ποιότητας, ικανής
ποσότητας και ποικιλίας, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές
συνταγές.
Η παροχή δεν πρέπει να μπερδεύεται ποτέ με π.χ προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει στην ευρεία κατανάλωση.Για παράδειγμα, ο κάτοικος της πόλης επιθυμεί να έχει στο πρωινό του φρέσκο ζυμωτό ψωμί και όχι συσκευασμένες φρυγανιές, μυρωδάτο σπιτικό γλυκό και όχι αγορασμένο από το σούπερ μάρκετ.Οι νοστιμιές του τόπου, οι παλιές συνταγές της γιαγιάς, τα προϊόντα που φτιάχνονται από απλά φυσικά, φρέσκα υλικά και μας θυμίζουν τη ζεστασιά του οικογενειακού τραπεζιού, όλα όσα λησμονήσαμε με τον τρόπο ζωής της πόλης αποτελούν τον σύμμαχο μας στην επιτυχία του Αγροτουρισμού. Όταν μπορούμε αν ενισχύσουμε τα προϊόντα, με αυτά της πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, τότε προωθούμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα στις παροχές μας. Παράλληλα είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι επισκέπτες που γεύονται τα εδέσματα και τα γευστικά προϊόντα ενός τόπου,επιθυμούν να αγοράσουν φεύγοντας αυτά που τους αρέσουν, ακόμα και να τα παραγγέλνουν τακτικά.
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΤΕ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ» συγγραφέας Στέλλα Ασκέλη, Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ 2Η έκδοση 2007