Ο απόφοιτος του Β κύκλου είναι ο επαγγελματίας τεχνικός-οργανωτής μονάδων αγροτουρισμού και αγροβιοτεχνίας. Είναι ο ειδικός για την οργάνωση και τη λειτουργία των αγροτουριστικών μονάδων ή αγροτουριστικών συνεταιρισμών, καθώς και για την οργάνωση μονάδων αγροτικής βιοτεχνίας και παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων. Μπορεί να εργαστεί σε δημόσιους, κοινοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό και […]
Ο απόφοιτος του Β κύκλου είναι ο επαγγελματίας τεχνικός-οργανωτής μονάδων αγροτουρισμού και αγροβιοτεχνίας. Είναι ο ειδικός για την οργάνωση και τη λειτουργία των αγροτουριστικών μονάδων ή αγροτουριστικών συνεταιρισμών, καθώς και για την οργάνωση μονάδων αγροτικής βιοτεχνίας και παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων. Μπορεί να εργαστεί σε δημόσιους, κοινοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό και την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, ή και να δημιουργήσει τη δική του αγροτουριστική επιχείρηση ή βιοτεχνία.
Η γνώση που αποκτά ο απόφοιτος του Β κύκλου τον καθιστά ικανό να:
προγραμματίζει, οργανώνει και υλοποιεί τις αγροτουριστικές δράσεις,
αναπτύσσει δράσεις δημοσίων σχέσεων και συνεργασιών με τοπικά και διεθνή δίκτυα αγροτουρισμού,
συμμετέχει σε κατάρτιση προγραμμάτων προβολής αγροτουριστικών περιοχών,
αναπτύσσει δεξιότητες στην παραδοσιακή μεταποίηση και τυποποίηση τοπικών αγροτικών προϊόντων,
τηρεί βιβλία-λογαριασμούς και άλλα οικονομικά στοιχεία,
εκτελεί εργασίες εκσυγχρονισμού και συντήρησης των μονάδων αγροτουρισμού και αγροβιοτεχνιών,
εκτελεί εργασίες και να συντονίζει τη λειτουργία των διαφόρων τμημάτων των αγροβιοτεχνιών,
εκτελεί τεχνικές παρασκευής των διαφόρων αγροτικών προϊόντων που μεταποιούνται στις αγροβιοτεχνίες.
Τόσο ο απόφοιτος του Α κύκλου όσο και ο απόφοιτος του Β κύκλου, μετά τις απολυτήριες εξετάσεις, αποκτούν το αποδεικτικό των σπουδών τους Επίπεδο 2 και Επίπεδο 3, το οποίο και έχει την ισχύ κάθε τίτλου σπουδών του δημοσίου.