Απίστευτη κούρσα έκανε το Σάββατο ο Βαλεντίνο Ρόσι στη Σεπάνγκ και ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Moto GP στη Μαλαισία, παίρνοντας την pole position για τον αγώνα της Κυριακής (09:00, ΣΚΑΪ) με χρόνο που αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Πίσω του έμεινε ο Λορένθο, ενώ ο Doctor χρειάζεται, απλά, την τέταρτη θέση για να «σφραγίσει» τον εφετινό τίτλο, όμως, φαίνεται ότι θέλει να το πανηγυρίσει δεόντως.
Απίστευτη κούρσα έκανε το Σάββατο ο Βαλεντίνο Ρόσι στην πίστα της Σεπάνγκ και ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Moto GP στη Μαλαισία, παίρνοντας την pole position με χρόνο που αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, αφήνοντας πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω τον δεύτερο Χόρχε Λορένθο!
Μπορεί στον Ρόσι να αρκεί απλά μια τέταρτη θέση για να σφραγίσει τον φετινό τίτλο, όμως ο ίδιος θέλει να τον πανηγυρίσει από εκεί που του αρμόζει, δηλαδή από το κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου.
Τουλάχιστον αυτό έδειξε στις κατατακτήριες, όπου πραγματικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο την τελευταία μισή ώρα, κατεβάζοντας συνεχώς την καλύτερη προσωπική του επίδοση.
Τελικά, την έφτασε στο εκπληκτικό 2:00:518, καταρρίπτοντας το απόλυτο ρεκόρ πίστας που κατείχε ο ίδιος από το 2006 με τις μοτοσικλέτες 990ccc, και εξασφάλισε την έβδομη pole του μέσα στο 2009.
Πίσω του το… χάος. Ο Κέισι Στόνερ ήταν ο κοντινότερός του αντίπαλος για το μεγαλύτερο μέρος του session, ωστόσο ήρθε ο Λορένθο στο τέλος να του αρπάξει την δεύτερη θέση.
Σε νεκρό χρόνο ο Ισπανός έχασε τη θέση από τον Ντάνι Πεντρόσα, ωστόσο την ανέκτησε στην τελευταία του προσπάθεια, με τον χρόνο που έγραψε να είναι 0.569 πιο αργός από εκείνον του Ρόσι.
Ο Πεντρόσα έμεινε τρίτος, ενώ ο Στόνερ δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, καθώς η τελευταία του προσπάθεια για βελτίωση καταστράφηκε από ένα οδηγικό λάθος.
Ο Λόρις Καπιρόσι έκανε μια πάρα πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση για την Suzuki, παίρνοντας την πέμπτη θέση μπροστά από τον Τόνι Ελίας. Εβδομος ήταν ο Νίκι Χέιντεν, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Ράντι ντε Πουνιέ, Κόλιν Εντουαρντς και Αλεξ Ντε Αντζελις.
Ο αγώνας της Μαλαισίας ξεκινάει στις 09:00 την Κυριακή και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Οι πιθανότητες να διεξαχθεί υπό βροχή είναι αυξημένες, σε αντίθεση με τις κατατακτηρίες που έγιναν μέσα σε αφόρητη ζέστη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την pole ο Ρόσι ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών του Μικ Ντούχαν σε GP, φτάνοντας τις 58. Η διαφορά είναι ότι όλες του Ντούχαν είχαν έρθει στην μεγάλη κατηγορία, ενώ του Ρόσι είναι μοιρασμένες (48 στα 500cc/MotoGP, 5 στα 250cc και 5 στα 125cc).
Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μαλαισίας:
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.