Αποσύρει το υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ την εγγύηση στα αμοιβαία κεφάλαια
Αρκετά υγιή θεωρεί ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, την αμερικανική οικονομία, ώστε να αποσύρει το πρόγραμμα εγγύησης 3 δισ. δολαρίων για την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων. Το πακέτο είχε εγκριθεί στο ξέσπασμα της κρίσης καιέληξε την Παρασκευή χωρίς να επεκταθεί η ισχύς του.
106
Αρκετά υγιή θεωρεί ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, την αμερικανική οικονομία, ώστε να αποσύρει πρόγραμμα εγγύησης 3 δισ. δολαρίων για την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων.
«Με τον κίνδυνο κατάρρευσης του οικονομικού συστήματος να υποχωρεί, υποχώρησε επίσης και η ανάγκη για κάποια προγράμματα στήριξης στα οποία είχαμε καταφύγει στις πιο έντονες φάσεις της κρίσης» δήλωσε ο Γκάιθνερ.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας είχε προετοιμάσει το έδαφος από την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πλέον αρκετά υγιής για να εξαλειφθούν έκτακτα κυβερνητικά μέτρα.
Το πρόγραμμα για την εγγύηση αμοιβαίων κεφαλαίων είχε αρχικά εγκριθεί με το ηχηρό ξέσπασμα της κρίσης -το Σεπτέμβριο του 2008- για τρεις μήνες, αλλά τελικά επεκτάθηκε για έναν χρόνο και έληγε την Παρασκευή.
Το υπουργείο Οικονομίας αποφάσισε να μην επεκτείνει την ισχύ του.
Το υπουργείο ανέφερε ότι δεν κατέγραψε ζημίες από την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά αποκόμισε κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων από αμοιβές συμμετοχής.
Τα αμοιβαία κεφάλαια θεωρούνται από τις ασφαλέστερες επενδύσεις στις ΗΠΑ για νοικοκυριά και εταιρείες, και συνήθως προτιμώνται ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442