Πρόβλεψη για μείωση κατά 70% των κερδών του ΟΤΕ το β τρίμηνο σε ετήσια βάση
Μείωση 70% σε ετήσια βάση αναμένεται να σημειώσουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω χαμηλότερων εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία και έκτακτης επιβάρυνσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις πέντε αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters. Η Μorgan Stanley μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΤΕ.
Μείωση 70% σε ετήσια βάση αναμένεται να σημειώσουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω χαμηλότερων εσόδων από τη σταθερή τηλεφωνία και έκτακτης επιβάρυνσης.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονται, κατά μέσο όρο, στα 47,3 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι 159,3 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις πέντε αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ο ΟΤΕ, που ανήκει κατά 25% στην Deutsche Telekom, έχει πει ότι θα εγγράψει έκτακτη επιβάρυνση ύψους έως 150 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο για να καλύψει την πρόωρη συνταξιοδότηση περίπου 600 εργαζομένων έως τα τέλη του έτους.
Οι πωλήσεις αναμένεται να έχουν υποχωρήσει 4,4% στα 1,52 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Εν τω μεταξύ, η Μorgan Stanley προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου της μετοχής του ΟΤΕ στα 16 ευρώ από τα 17,5 ευρώ, αξιολογώντας την με «equal-weight».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.