Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα σκοπεύει να αναλάβει το handling της ΟΑ η MIG

Σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα σκοπεύει να αναλάβει το handling της ΟΑ η MIG

Από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης της ΟΑ αναμένεται να αρχίσει εντός του καλοκαιριού η πλήρης μεταβίβαση της Ολυμπιακής στη ΜΙG, που δείχνει έτοιμη να αναλάβει τον έλεγχο του handling σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία που προβλέπει η συμφωνία με το Δημόσιο. Αντίθετα, το Δημόσιο δεν φαίνεται έτοιμο να ανταποκριθεί.

53

Από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης (handling) της ΟΑ αναμένεται να αρχίσει εντός του καλοκαιριού η πλήρης μεταβίβαση της Ολυμπιακής στη Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι εκπρόσωποι της ΜΙG εμφανίζονται έτοιμοι να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της εταιρείας handling από τον ερχόμενο μήνα, δηλαδή σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία (30 Σεπτεμβρίου 2009) της συμφωνίας Δημοσίου- Ομίλου Βγενόπουλου.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή κινδυνεύει να πέσει στο κενό λόγω καθυστερήσεων από πλευράς Δημοσίου. Συγκεκριμένα, τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν προωθήσει ακόμη καμιά από τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, προγράμματα ανέργων).

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι δεν έχουν εξευρεθεί τα πρώτα 300 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τις συνταξιοδοτήσεις και την εφάπαξ αποζημίωση όσων συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν έχουν προσδιοριστεί οι θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα καλυφθούν με μετατάξεις εργαζομένων της Ολυμπιακής.

Οι εργαζόμενοι απειλούν πλέον ανοιχτά πως «αν δεν προχωρήσουν άμεσα οι λύσεις για τη διασφάλισή τους, τότε κυβέρνηση και διοίκηση της ΟΑ να μην προσκαλούν τον ιδιώτη, διότι θα αναγκαστούν να φανούν αφιλόξενοι». Η ομοσπονδία των εργαζομένων επισημαίνει πως «η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει την πραγματική κατάσταση και να ενημερώσει άμεσα τον ιδιώτη να μην ετοιμάζεται να παραλάβει την Ολυμπιακή, διότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες».

Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι «θα δημιουργηθεί καλοκαιριάτικα εκρηκτικό μείγμα σε όλα τα αεροδρόμια με ανεξέλεγκτες διαστάσεις και άγνωστες συνέπειες».

Η πρόθεση της ΜΙG να αναλάβει σύντομα τον πλήρη έλεγχο του handling αποσκοπεί στην ταχύτερη προετοιμασία του Ομίλου για τη διενέργεια των νέων διαγωνισμών στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης των 33 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο