Σοκ από το θάνατο της «χρυσής» σφυροβόλου, Σκολιμόβσκα
Θρήνο έχει προκαλέσει στον χώρο του κλασικού αθλητισμού η είδηση του θανάτου της Πολωνής «χρυσής» Ολυμπιονίκη, Καμίλα Σκολιμόβσκα. Η 26άχρονη σφυροβόλος άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη το βράδυ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου έκανε την προετοιμασία της.
Θρήνο στον κόσμο του κλασικού αθλητισμού προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Πολωνής «χρυσής» Ολυμπιονίκη, Καμίλα Σκολιμόβσκα.
Η 26άχρονη σφυροβόλος άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη το βράδυ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου έκανε την προετοιμασία της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, η 26χρονη αθλήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, και στη συνέχεια κατέρρευσε μέσα στο γυμναστήριο.
Διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή, αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία, για την οποία έδωσαν ήδη το «πράσινο φως» οι πορτογαλικές αρχές.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.