Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αυξήθηκε η κίνηση στην αγορά μετά τις εκπτώσεις έως και 60%

Αυξήθηκε η κίνηση στην αγορά μετά τις εκπτώσεις έως και 60%

Οι μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρουν οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν ακόμα και το 60%, έχουν αυξήσει αισθητά την κίνηση στην αγορά, ενώ αρκετές επιχειρήσεις βλέπουν υψηλότερο τζίρο σε σχέση με πέρυσι.

27

Συγκρατημένοι είναι οι περισσότεροι καταναλωτές στις αγορές τους, κατά την τέταρτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, προτιμώντας τα φθηνότερα προϊόντα, ωστόσο τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει ξανά στους εμπόρους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι πωλήσεις τους είναι υψηλότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, η αγοραστική κίνηση έχει αυξηθεί και σε τίποτα δεν θυμίζει τις πολύ κακές επιδόσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ορισμένοι έμποροι εκτιμούν ότι η κίνηση στα μαγαζιά τους κινείται στα περυσινά επίπεδα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι ακόμη και 10% υψηλότερη.

Περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι έμποροι των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, αλλά και της ένδυσης και υπόδησης

Η θετική πορεία ενισχύθηκε, όπως επισημαίνουν οι έμποροι, και από την άτυπη χρονική επέκταση των εκπτώσεων, οι οποίες άρχισαν αρκετά νωρίτερα. Όμως, όπως επισημαίνουν,οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι και στρέφονται σε πιο φθηνές λύσεις.

Αυτό το γεγονός πυροδοτεί έντονες ανησυχίες για την κίνηση στην αγορά μετά το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων.

Οιανησυχίες εντείνονται με δεδομένη τη δυσκολία στην ανάληψη καταναλωτικών δανείων, αλλά και τη χρήση πιστωτικών καρτών, κάτι που διευκόλυνε πολύ τους καταναλωτές στις αγορές πολλών αγαθών στο πρόσφατο παρελθόν.

Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων τελειώνει στις28 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο