Αρνητικό πρόσημο στην Ευρώπη στο άνοιγμα της εβδομάδας
Με μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση άνοιξε η εβδομάδα στην Ευρώπη με τις μετοχές του τραπεζικού τομέα να χάνουν έδαφος συμπαρασύροντας και τους δείκτες. Υποχώρησε και πάλι το πετρέλαιο. Λόγω αργίας η Γουόλ Στριτ παρέμεινε κλειστή.
Με μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση άνοιξε η εβδομάδα στην Ευρώπη με τις μετοχές του τραπεζικού τομέα να χάνουν έδαφος συμπαρασύροντας και τους δείκτες.
Ο FTSE100 υποχώρησε κατά 0,93% στις 4.108,47 μονάδες ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 4.316,14 μονάδες με πτώση κατά 1,15%.
Αλλη μία πτωτική συνεδρίαση είχε στο Παρίσι ο CAC40 που διαμορφώθηκε στις 2.989,69 μονάδες με υποχώρηση κατά 0,91%. Πτώση κατά 1,00% κατέγραψε ο SMI στη Ζυρίχη και έκλεισε στις 5.381,37 μονάδες.
Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κατακόρυφη πτώση 5,14% για να βουλιάξει στις 1.660,04 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να μπαίνουν για άλλη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα με πτώση 7,80%.
* Λόγω της Αργίας για τη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, η Γουόλ Στρίτ δεν λειτουργεί.
Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο υποχώρησε και άλλο με το αργό να κινείται στα 34,25 δολάρια με πτώση κατά 2,27 δολάρια αν και βρέθηκε κάπως χαμηλότερα. Το μπρεντ κινείται στα 44,20 δολάρια με πτώση κατά 2,27 δολάρια.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας