Το ενδεχόμενο εξαγορών μετοχών ασφαλιστικών εταιρειών εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση
Έπειτα από την πτώση-ρεκόρ των αγορών τις τελευταίες εβδομάδες, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγορών και μετοχών ασφαλιστικών εταιρειών, σε μία προσπάθεια να περιορίσει όσο είναι δυνατό την επέκταση της πιστωτικής κρίσης.
27
Έπειτα από την πτώση-ρεκόρ των αγορών τις τελευταίες εβδομάδες, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγορών και μετοχών ασφαλιστικών εταιρειών, σε μία προσπάθεια να περιορίσει όσο είναι δυνατό την επέκταση της πιστωτικής κρίσης.
Όπως είπε στο Bloomberg παράγοντας του υπουργείου που θέκησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν έχει ακόμα ληφθεί η τελική απόφαση για το αν θα ενταχθούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες στο πρόγραμμα διάσωσης ύψους 700 δισ. δολαρίων.
Παράλληλα, το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορά μετοχών περιφερειακών τραπεζών και άλλων εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Από τα 700 δισ. του προγράμματος διάσωσης, τα 125 θα διατεθούν για την αγορά μετοχών στις εννέα μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες και άλλα 125 στα μικρότερα πιστωτικά ιδρύματα.
Καθώς η κατρακύλα των χρηματιστηριακών αγορών ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, τώρα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον έχει στρέψει την «αιχμή» του προγράμματος στις αγορές μετοχών.
Επιχειρηματική ένωση στην οποία συμμετέχουν οι 100 μεγαλύτερες τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και ασφαλιστικές εταιρείες (Financial Services Roundtable) πιέζει το υπουργείο Οικονομικών να επεκταθεί το πρόγραμμα διάσωσης, ώστε το κράτος να μπορεί να αγοράζει μετοχές και σε επιχειρήσεις εκτός του χρηματοοικονομού κλάδου.
Επίσης, ομάδα ασφαλιστικών εταιρειών (κυρίως εταιρειών ασφάλισης ζωής) ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών αν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ κάποιες απ αυτές ζήτησαν η συμμετοχή να είναι υποχρεωτική, ώστε όσοι συμμετέχουν να μην φανεί ότι έχουν περισσότερες ανάγκες σε κεφάλαια από τις υπόλοιπες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442