Ο φόβος ύφεσης βγάζει νοκ άουτ κάθε παρέμβαση για ανάκαμψη, απώλειες 5,30% στην Αθήνα
Τα διεθνή χρηματιστήρια λειτουργούν υπό συνθήκες πανικού, θεωρώντας ότι παρά τις παρεμβάσεις η ύφεση δεν θα αποφευχθεί τελικά. Στο πλαίσιο αυτό, είδησεις όπως αυτή του αμετάβλητου πληθωρισμού στις ΗΠΑ ή της μείωσης επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά, λειτουργούν ως ηρεμιστικές ενέσεις ταχείας όμως δράσης. Οι απώλειες στην Αθήνα ξεπέρασαν πάλι το 5%, ενώ η πτώση στα ευρωπαϊκά συνεχίζεται. Σημαντικά τα κέρδη για την Γουόλ Στριτ.
93
Τα διεθνή χρηματιστήρια λειτουργούν υπό συνθήκες πανικού, με την άποψη ότι η ύφεση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρά τις παρεμβάσεις δεν θα αποφευχθεί τελικά, να κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Στο πλαίσιο αυτό, είδησεις όπως αυτή του αμετάβλητου για δεύτερο μήνα πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ή της περαιτέρω υποχώρησης των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά, λειτουργούν απλώς ως ηρεμιστικές ένέσεις ταχείας όμως δράσης.
Οι απώλειες στην Αθήνα έφτασαν το 5,30%, με το ΓΔ στις 2.255,25 μονάδες.
Στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίστηκε -με μικρότερη όμως ταχύτητα- η πτώση, ενώ η Wall Street άνοιξε σε θετικό έδαφος και έκλεισε υψηλότερα κατά 400 μονάδες. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 4,68% και ο δείκτης Nasdaq του κλάδου υψηλής τεχνολογίας ενισχύθηκε 5,49%.
Ειδικότερα, ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.255,25 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 5,30%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 277,9 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 7,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητική τροχιά, με εξαίρεση των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Κατασκευών κατά 9,43%, των Τραπεζών κατά 7,24%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 7,01% και της Υγείας κατά 5,88%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 5,82%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 4,37% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 2,52%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 30 ενισχύθηκαν, 216 υποχώρησαν και 27 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442